Ο Παρκ ακυρώθηκε, αλλά… θα «πέσει» στον τελικό των 400μ. ελεύθερο
Μολονότι ακυρώθηκε στα πρωινά προκριματικά των 400 μέτρων ελεύθερο, ο Ταεχουάν Παρκ απέκτησε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Πεκίνο στον αποψινό (21:49) τελικό του αγωνίσματος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ελίζαμπεθ Μπέισελ σημείωσε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά των 400μ. μικτή ατομική γυναικών.
Μολονότι ακυρώθηκε στα πρωινά προκριματικά των 400 μέτρων ελεύθερο, ο Ταεχουάν Παρκ απέκτησε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Πεκίνο στον αποψινό (21:49) τελικό του αγωνίσματος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Ο Νοτιοκορεάτης κολυμβητής είχε καταθέσει έφεση μετά την ακύρωσή του, στην οποία δικαιώθηκε, όπως ανακοίνωσε η FINA. Ο Παρκ είχε ακυρωθεί αρχικά, επειδή κρίθηκε ότι έκανε άκυρη εκκίνηση στην προκριματική σειρά του, ωστόσο δικαιώθηκε στην έφεση που κατέθεσε κι έτσι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των κολυμβητών που θα μετάσχουν στον τελικό.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Παρκ, ο οποίος είχε τερματίσει πρώτος στην προκριματική σειρά του, μπαίνει στον τελικό με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, ενώ ο Καναδός Ράιαν Κοχρέιν, που ήταν όγδοος στη συνολική κατάταξη των ημιτελικών, γίνεται ο πρώτος επιλαχών για συμμετοχή στον τελικό, εάν κάποιος άλλος επιλέξει να μην «κατέβει».
Οι οκτώ του τελικού:
1. Γιάνγκ Σουν (Κίνα) 3:45.07
2. Πίτερ Βαντερκάι (ΗΠΑ) 3:45.80
3. Κόνορ Ντουάιερ (ΗΠΑ) 3:46.24
4. Ταεχουάν Παρκ (Νότια Κορέα) 3:46.68
5. Γκέργκο Κις (Ουγγαρία) 3:46.77
6. Γιούν Χάο (Κίνα) 3:46.88
7. Ράιαν Ναπόλιον (Αυστραλία) 3:47.01
8. Ντέιβιντ Κάρι (Μ. Βρετανία) 3:47.25
Οι οκτώ του τελικού 400μ. μικτή ατομική γυναικών
Η Ελίζαμπεθ Μπέισελ σημείωσε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά των 400μ. μικτή ατομική γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια κάλυψε την απόσταση σε 4:31.68 και πήρε το «εισιτήριο» για τον βραδυνό (22:09) τελικό, από τον οποίο θα απουσιάσει η Ουγγαρέζα Σουζάνα Γιάκαμπος, η οποία κατετάγη ένατη στα προκριματικά (4:37.37).
Οι οκτώ του τελικού:
1. Ελίζαμπεθ Μπέιζελ (ΗΠΑ) 4:31.68
2. Σιουέν Γε (Κίνα) 4:31.73
3. Κατίνκα Χόσου (Ουγγαρία) 4:33.77
4. Ξουανξού Λι (Κίνα) 4:34.28
5. Μιρέια Μπελμόντε Γκαρθία (Ισπανία) 4:34.70
6. Χάνα Μάιλι (Μ. Βρετανία) 4:34.98
7. Στέφανι Ράις (Αυστραλία) 4:35.76
8. Κέιτλιν Λέβερενζ (ΗΠΑ) 4:36.09
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442