«Δεν είμαστε αποικία… δεν θα μας πνίξετε» διαμηνύει στους Ευρωπαίους ο Ιερώνυμος
«Δεν είμαστε αποικία» διαμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, από την Φλώρινα όπου βρίσκεται, στέλνοντας το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι «είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε». Στη συνέχεια κάλεσε τους Έλληνες να έχουν θάρρος και να προχωρήσουν.
«Δεν είμαστε αποικία» διαμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, από την Φλώρινα όπου βρίσκεται, στέλνοντας το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι «είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε».
«Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε» δήλωσε ο Ιερώνυμος.
Απευθυνόμενος εμμέσως προς τους Ευρωπαίους εταίρους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Ναι αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε».
Στην συνέχεια κάλεσε τους Έλληνες να έχουν θάρρος και να προχωρήσουν. «Οι Έλληνες είναι λίγο φοβισμένοι, είναι λίγο μαζεμένοι, το λέω γιατί το ζω. Οι εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα. Ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει».
Επίσης, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα που φέρουν τη βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση, να τάσσεται υπέρ της διακοπής του εκκλησιασμού των μαθητών ο Ιερώνυμος είπε: «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ’ αυτό τον τόπο γι’ αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442