«Κάτι περισσότερο από μέτρα ανάπτυξης» θέλει ο Ολάντ για να υιοθετήσει το Δημοσιονομικό
Ένα ενισχυμένο πακέτο για την ανάπτυξη στην Ευρώπη θα ήθελε να δει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου πριν η χώρα του υιοθετήσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, αναφέρει στο Reuters διπλωματική πηγή.
Ένα ενισχυμένο πακέτο για την ανάπτυξη στην Ευρώπη θα ήθελε να δει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου πριν η χώρα του υιοθετήσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, αναφέρει στο Reuters διπλωματική πηγή.
Ο Ολάντ θέλει η Σύνοδος να συμφωνήσει «σε κάτι περισσότερο από μια απλή δέσμη αναπτυξιακού χαρακτήρα», σημείωσε.
Ο Γάλλος πρόεδρος θα επιθυμούσε ακόμη μία ευρύτερη συμφωνία εντός της ΕΕ για πρόοδο στην ενοποίηση του τραπεζικού τομέα και άλλα μέτρα σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα, λένε οι ίδιες πηγές.
Επιπλέον, η ίδια πηγή σε ερώτηση αν αρκεί το 1% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης για την ανάκαμψη ώστε να συμφωνήσει η Γαλλία και να επικυρώσει το Δημοσιονομικό, απάντησε ότι «θα χρειαστεί περισσότερο».
«Το στοιχείο της ανάπτυξης είναι σημαντικό, όπως και το στοιχείο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», επισήμανε.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.