Παρεμβάσεις στελεχών της ΝΔ στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος
Τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις 17 Ιουνίου εξέφρασαν τα στελέχη της ΝΔ στις παρεμβάσεις που έκαναν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις 17 Ιουνίου εξέφρασαν τα στελέχη της ΝΔ στις παρεμβάσεις που έκαναν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η παράταξή μας ξεκινά τη μάχη για τη σημαντικότερη πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων 40 ετών είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην παρέμβασή του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ.
Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι η Ελλάδα θα βρει το δρόμο της ανάπτυξης και μετά τις 17 Ιουνίου θα προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη.
«Θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη για να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Ευρώπη και θα ανοίξουμε με αξιοπρέπεια τον δρόμο του κοινού όλων των Ελλήνων μέλλοντός μας» πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι η ΝΔ μπορεί και θα τα καταφέρει, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει» δήλωσε ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, τονίζοντας ότι μια μία βιώσιμη κυβέρνηση η χώρα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις προσκλήσεις, να σταματήσει την ύφεση και να μπει σε περίοδο ανάπτυξης.
Ως συνέλευση ενότητας και νίκης, ευθύνης και εθνικού καθήκοντος χαρακτήρισε την εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε αμφιβολίες, είμαστε σίγουροι για αυτό που πιστεύουμε, οραματιζόμαστε κυρίως μετά τις 17 Ιουνίου να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας για την επανεκκίνηση της οικονομίας».
Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε πως «κρίνεται η δυνατότητα του ελληνικού λαού να προοδεύει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας μέσα στη ζώνη του ευρώ», ενώ επέκρινε την αριστερή νοοτροπία που θέλει να επιβάλλει καταδικασμένες, όπως είπε, ιδέες.
«Η Ευρώπη αλλάζει. Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί εκτός της Ευρώπης. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ έχει απέναντί της «δυνάμεις του λαϊκισμού» και «εκπρόσωπος τους είναι ο Αλέξης Τσίπρας».
«Πολλοί στην Ευρώπη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, προεξοφλούν την έξοδο μας από την Ευρωζώνη αν ακολουθήσουμε τον δρόμο του λαϊκισμού» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην φτώχια τον ελληνικό λαό, θα οδηγήσει σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα στο εσωτερικό, αλλά και σε νέο εξωτερικό Μνημόνιο, ώστε να δανειστεί η χώρα το απαραίτητο συνάλλαγμα για εισαγωγές καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων.
«Δεν μοιάζουμε σε τίποτε με το ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να βγούμε στην κοινωνία και να κερδίσουμε την ψήφο της» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «το 1981 ξεκίνησαν όλα εκείνα που έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε καταστάσεις αλλά το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε. Όλο το νοσηρό σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».
«Ήρθε η ώρα να διαπραγματευτούμε σκληρά πρόεδρε. Ο λαός δεν αντέχει άλλο. Ήρθε η ώρα να πείτε όχιστις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα, στις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, στη φοροκαταιγίδα, στις απολύσεις, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, που οδηγούν στην εξαθλίωση του λαού» είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, εξαπολύοντας παράλληλα σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα μας στο φασισμό, στα ψέματα, τις τυχοδιωκτικές υποσχέσεις και τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτούς που θέλουν να πουλήσουν την ιστορία μας, τις αξίες μας, τις ελπίδες μας.Ο κ. Τσίπρας ζώντας μέσα στην αυτοκρατορία των παραισθήσεων του, αποδεικνύει καθημερινά πως είναι επικίνδυνος. Αλαζόνας, φαντασιόπληκτος και μεγαλομανής, κρύβει πίσω από το αγγελικό του πρόσωπο ένα σταλινικό προσωπείο. Αλίμονο αν του δώσουμε τα κλειδιά της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Με συνελεύσεις στα μπλόκα οι αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματα – «Απογοητευτική» η συνάντηση με Μητσοτάκη
- Η «Ιθάκη» ξυπνά τη «μνήμη χρυσόψαρου»: Στόχος της Καρυστιανού ο Τσίπρας – Χτυπά από… δεξιά (μόνο)
- Μητσοτάκης: Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ
- Παύλος Μάτεσις: Πολλοί οι ασχημονούντες και οι βοώντες
- Ο Κωστούλας έχει σηκώσει στο… πόδι τα social media: «Η Ελλάδα αξίζει να πάρει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα»
- Εύβοια: Εγκλωβίστηκαν δύο νεαροί λόγω της έντονης χιονόπτωσης
- «Εκθεση ιδεών» και κατηγορίες για «διαστρέβλωση» από την Καρυστιανού μετά τις επικίνδυνες δηλώσεις της για τις αμβλώσεις
- Greece Holds Firm as a Top Mediterranean Travel Choice
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442