Διεθνής Σύνοδος των «Γιατρών του Κόσμου» στην Αθήνα
Με κεντρικό μήνυμα «Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια» μέλη του Δικτύου της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» από 15 χώρες, συναντώνται στην Αθήνα για την ετήσια διεθνή τους σύνοδο, καθώς πλέον αποτελεί γεγονός η διαπίστωση, ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη το δικαίωμα των πολιτών στην Υγεία καθημερινά αποδυναμώνεται.
Ως «πράξη αλληλεγγύης», χαρακτήρισαν τη συνάντηση της Αθήνας ο Γάλλος πρόεδρος της οργάνωσης, Olivier Bernard και ο Ισπανός συνάδελφος του Alvaro Gonzalez.
Ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος της ελληνικής οργάνωσης υπογράμμισε ότι στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι και η επεξεργασία ενός σχεδίου παρέμβασης και βοήθειας των άλλων οργανώσεων για την υποστήριξη της προσπάθειας που γίνεται στην Ελλάδα, που βρίσκεται «στην αρχή μίας ανθρωπιστικής κρίσης».
Σύμφωνα με τον κ.Κανάκη τον τελευταίο χρόνο διπλασιάστηκε ο αριθμός των ασθενών που ζητούν βοήθεια από τα πολυιατρεία της οργάνωσης. «Είναι άνθρωποι εξαθλιωμένοι, άστεγοι και μετανάστες. Το 34% από αυτούς, είναι σε πολύ κακή κατάσταση υγείας, παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον αστικό ιστό της Αθήνας και στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης», εξηγεί.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επισημάνθηκε ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης αντιμετωπίζουν οικονομίες σε ύφεση και πολιτικές λιτότητας, τη στιγμή που τα πιο ευάλωτα στρώματα χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, μεγαλύτερη υποστήριξη και ένα ενισχυμένο δίχτυ ασφάλειας.
Τα μέλη Δικτύου τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να σταματήσουν την οπισθοδρόμηση που προκαλούν οι επιθέσεις εναντίων των δημοσίων συστημάτων υγείας, ώστε να εξασφαλίσουν το ουσιαστικό δικαίωμα στην προστασία της υγείας όλων, γιατί αυτή δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανθρώπινο δικαίωμα.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιουρτσεβέν
- Λάρισα: Σε έξι ημέρες έληγε το δίπλωμα του 95χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Συγκρούστηκε με δύο οχήματα
- Σαμπαλένκα: «Αν παίζαμε στα πέντε σετ θα είχα περισσότερα Grand Slam!» – Τι λένε οι υπόλοιπες
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 24ωρη απεργία κήρυξε η ΠΝΟ
- Η Ευρώπη εκτεθειμένη και ευάλωτη – Η κρίση στο Ιράν αποδεικνύει τα ρήγματα στην ενεργειακή πολιτική
- «Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων»: Η παράσταση χορού του Σπύρου Κουβαρά στο ΔΘΠ
- Μέση Ανατολή: Οι 6 Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Κουβέιτ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442