Την αντίθεσή του στην πολιτική του μνημονίου επανέλαβε ο Αλ.Τσίπρας στον Λ.Παπαδήμο
Την απόλυτη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακολουθούμενη πολιτική, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε επικίνδυνη, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.
Την απόλυτη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακολουθούμενη πολιτική, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε επικίνδυνη, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ότι μοναδική δημοκρατική διέξοδος είναι η προσφυγή στις κάλπες.
Σε δήλωσή του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σταθερή θέση του κόμματός του κατά του Μνημονίου, σημειώνοντας πως όταν το κύριο δίλημμα αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη είναι η αλλαγή πολιτικής, η εμμονή στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι επικίνδυνη.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι εξέφρασε στον κ. Παπαδήμο την πλήρη διαφωνία του με αυτή την πολιτική, τονίζοντας ότι διαφωνεί και με το Μνημόνιο και με την λιτότητα που το συνοδεύει, καθώς, όπως είπε, δεν οδηγεί παρά στον όλεθρο τη χώρα και την Ευρώπη σε διάλυση.
Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι έθεσε στον πρωθυπουργό θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης και ακόμη ότι ζήτησε την άμεση κατάργηση του φόρου για τα ακίνητα.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μπεί σε συζήτηση για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, που «δένει χειροπόδαρα το μέλλον του λαού», καθώς, όπως σημείωσε, η απόφαση αυτή είναι ήδη ξεπερασμένη από τις εξελίξεις.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει με ομαλές διαδικασίες στην διεξαγωγή εκλογών, ώστε ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Μαϊάμι Χιτ στο «κόλπο» για τον Αντετοκούνμπο
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην έναρξη των εργασιών αποξήλωσης του δικτύου τρόλεϊ στον Πειραιά
- Μετά τις μπαταρίες λιθίου, το γραφένιο – Νέες λύσεις για αποθήκευση ενέργειας
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις δοκιμάζουν την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη
- «Μετά κλαίτε σε συνεντεύξεις Τύπου»: Τι αναφέρει ο διαιτητής του Ρεάλ – Θέλτα στο φύλλο αγώνα (pic)
- «Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν δούλεψε» – Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης για το αγροτικό
- Απολογισμός μετά την επέλαση Byron για τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους μετά το νέο «καρφί» του Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442