Πιέσεις ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε τράπεζες για την αγορά χρέους, σύμφωνα με δημοσίευμα
Πιέσεις ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε τράπεζες των χωρών τους για την αγορά κρατικού χρέους αποκαλύπτει σήμερα, Τρίτη, η Wall Street Journal. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, που αγωνίζονται να βρουν αγοραστές για τα ομόλογά τους, πιέζουν τις δικές τους τράπεζες να καλύψουν το κενό ως «δανειστές εσχάτης ανάγκης», με αποτέλεσμα να οδηγούν υψηλότερα την έκθεση των ιδρυμάτων στο «επικίνδυνο» -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- ευρωπαϊκό χρέος.
Πιέσεις ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε τράπεζες των χωρών τους για την αγορά κρατικού χρέους αποκαλύπτει σήμερα Τρίτη η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, που αγωνίζονται να βρουν αγοραστές για τα ομόλογά τους, πιέζουν τις δικές τους τράπεζες να καλύψουν το κενό ως «δανειστές εσχάτης ανάγκης», με αποτέλεσμα να οδηγούν υψηλότερα την έκθεση των ιδρυμάτων στο «επικίνδυνο» -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- ευρωπαϊκό χρέος.
Όπως τονίζεται η Ιταλία και η Πορτογαλία, μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ζητούν από τις τράπεζες τους να συνεχίσουν να αγοράζουν -ή τουλάχιστον να σταματήσουν την πώληση- κυβερνητικών ομολόγων.
Η Wall Street Journal εστιάζει στο εξής παράδοξο: Ενώ οι επενδυτές και οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν οι τράπεζες να πωλήσουν τις συμμετοχές τους στους ευρωπαϊκούς χρεωστικούς τίτλους, οι πολιτικοί σε ορισμένες χώρες επιστρατεύουν κάθε μέσω ώστε να βεβαιωθούν ότι οι τράπεζες ότι δεν το κάνουν.
Η εφημερίδα αναφέρεται στις προσεχείς εκδόσεις ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας, προειδοποιώντας πως εάν η ζήτηση είναι υποτονική θα μπορούσε να ωθήσει το κόστος δανεισμού των χωρών αυτών σε μη βιώσιμα επίπεδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
- Super Technologies: Μια επένδυση-σταθμός που αλλάζει τον χάρτη του iGaming στην Ελλάδα
- Ιδεολογία και πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ
- Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά και πού θα λειτουργήσουν μια ώρα αργότερα
- Αττική: Στου Παπάγου το μεγαλύτερο ύψος βροχής – Χάρτης με την κατανομή ανά περιοχή
- Τριαντάφυλλος: Τι τον οδήγησε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442