Τώρα η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Προεδρικό Μέγαρο
Οι αποφάσεις το κούρεμα κατά 50% του ελληνικού χρέους είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να πάει μπροστά, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι αποφάσεις να καλμάρουν τις αγορές. «Τώρα είναι ώρα για δουλειά» συνέχισε, για να συμφωνήσει μαζί του και ο Κ.Παπούλιας.
Πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τα όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες.
Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο είπε ότι είναι «η μεγάλη ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε να δούμε με ελπίδα την επόμενη μέρα, χωρίς τα μεγάλα αυτά βάρη, ώστε να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά».
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα οι νέες αποφάσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ιστορικές για την ΕΕ να καλμάρουν τις αγορές, τις επιθέσεις και την κερδοσκοπία εναντίον του ευρώ.
«Όπλο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις ήταν οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού, οι οποίες αναγνωρίζονται πια από όλο τον κόσμο».
Είναι, λοιπόν, η ώρα που πρέπει να στρωθούμε και πάλι όλοι στη δουλειά της επόμενης φάσης, που είναι ακριβώς αυτές οι μεγάλες αλλαγές, που θα βάλουμε τις βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα, κατέληξε, για να συμπληρώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Όπως λένε, η επόμενη μέρα θέλει δουλειά»
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε περίπου 20 λεπτά αργότερα, ενώ κατά την έξοδό του από το Προεδρικό ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε δηλώσεις.
Στη συνέχεια θα συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.
Το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες.
* Την προσεχή Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έκτακτα μέτρα στην αγορά αναγγέλλει ο Θεοδωρικάκος λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Καθ’ οδόν «τσουχτερά» πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη – Πώς θα υποβάλετε ένσταση
- Γουόρντ: «Δεν ξεχνάμε ότι χάσαμε στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό – Είμαστε μια σκληρή ομάδα»
- Προσαγωγή άνδρα με την υποψία της κατασκοπείας στα Μέγαρα
- Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2026: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή – Εναλλακτικές διαδρομές
- Ο Bill Georgoussis και τα περιοδικά που άλλαξαν τον κόσμο – «Το ίντερνετ δε βοηθάει να είσαι up to date»
- «Η γη της ελιάς»: Συγκλονιστικές εξελίξεις και ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Βήματα προς τα πίσω: 1 στους 3 άνδρες της Gen Z λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να «υπακούν» τους άντρες τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442