Υποχρεωτικές μετατάξεις στους υπερχρεωμένους δήμους, δηλώνει ο Χ.Καστανίδης
Υποχρεωτικές μετατάξεις θα πραγματοποιηθούν για το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει στη διαδικασία εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων της χώρας, επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.
Υποχρεωτικές μετατάξεις θα πραγματοποιηθούν για το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει στη διαδικασία εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων της χώρας, επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.
«Η απαρέγκλιτη τήρηση αυτών των κανόνων» επισήμανε «είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς, όπως τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κάποιοι δεν τους τήρησαν και σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο Δήμοι να δυσκολεύονται ή ακόμη και να αδυνατούν να εκπληρώσουν βασικές τους υποχρεώσεις, όπως η καταβολή μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους».
Ο κ. Καστανίδης έκανε ακόμη γνωστό ότι επέρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα εξυγίανσης των ΟΤΑ που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες για την εφαρμογή του.
Έτσι, σε αυτό θα μπορούν να ενταχθούν περισσότεροι ΟΤΑ, ενώ κάποιοι άλλοι θα απενταχθούν, αν διαπιστωθεί ότι δεν το έχουν ανάγκη.
Στο πρόγραμμα εξυγίανσης θα μπορούν να προσφεύγουν και οι ΟΤΑ, που αδυνατούν να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό τους, μια αδυναμία που μπορεί να προέρχεται τόσο από το ύψος των συσσωρευμένων οφειλών τους, όσο και από το υψηλό κόστος εξυπηρέτησης των δανείων τους.
Εκτός τούτου, με τροπολογία που ψηφίσθηκε στο νομοσχέδιο για τους αλλοδαπούς, παρέχεται η δυνατότητα στους δήμους για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού τους, του οικονομικού έτους 2012:
- Να διακανονίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς ιδιώτες και να εγγράψουν μόνο το μέρος της διακανονισθείσας οφειλής και όχι το σύνολό της.
- Να προχωρήσουν σε τμηματική αποπληρωμή ενταλμάτων για οφειλές.
- Να καταβάλουν μέρος των εσόδων που τους αντιστοιχούν από τους παρακρατηθέντες πόρους για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Δηλώσεις Καρυστιανού: Κι όμως, όσα είπε για τις αμβλώσεις δεν ήταν η αρχή – η εμμονή με τη θρησκεία και ο Αρχάγγελος στο πλευρό της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442