Αποσύρθηκε από τη Βρετανία διαφήμιση της Τζ.Ρόμπερτς λόγω υπερβολικής επεξεργασίας
Η εταιρεία καλλυντικών L'Oréal αναγκάστηκε να αποσύρει όλες τις διαφημίσεις της με την Τζούλια Ρόμπερτς και το μοντέλο Κρίστι Τέρλινγκτον, όταν η ελεγκτική αρχή για τις διαφημίσεις παραπονέθηκε ότι είχαν υποστεί υπερβολική επεξεργασία. Βουλευτής που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα δήλωσε ότι οι φωτογραφίες δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, ενώ η εταιρεία παραδέχθηκε ότι οι εικόνες είχαν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία, αλλά τόνισε ότι αντιπροσωπεύουν αυτό που μπορεί να επιτύχει το προϊόν.
Η εταιρεία καλλυντικών L’Oréal αναγκάστηκε να αποσύρει όλες τις διαφημίσεις της με την Τζούλια Ρόμπερτς και το μοντέλο Κρίστι Τέρλινγκτον, όταν η ελεγκτική αρχή για τις διαφημίσεις παραπονέθηκε ότι είχαν υποστεί υπερβολική επεξεργασία.
Η βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τζο Σουίνσον, η οποία ήταν αυτή που ανακίνησε το θέμα στην Αρχή Προτύπων των Διαφημίσεων (ASA), πραγματοποιεί μια καμπάνια κατά των «υπερβολικά τελειοποιημένων και μη ρεαλιστικών εικόνων» των γυναικών σε διαφημίσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, η Τζο Σουίνσον δήλωσε ότι οι εικόνες στις δύο διαφημίσεις έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία και ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικές «των αποτελεσμάτων που θα μπορούσε να επιτύχει το προϊόν».
Η L’Oréal Βρετανίας παραδέχθηκε ότι η εικόνα της Κ.Τέρλινγκτον έχει υποστεί επεξεργασία «προκειμένου να φανεί το δέρμα πιο λαμπερό, να καθαριστεί το μέικ απ, να μειωθούν οι σκιές και οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια, να φανούν πιο απαλά τα χείλη και πιο σκούρα τα φρύδια».
Τόνισε, ωστόσο, ότι στις φωτογραφίες υπάρχουν σημάδια γήρανσης και ότι αντιπροσωπεύεται αυτό που μπορεί να επιτύχει το προϊόν.
Παραδέχθηκε, επίσης, ότι «ορισμένες τεχνικές» χρησιμοποιήθηκαν και στην φωτογραφία της Ρόμπερτς, ανέφεραν, πάντως, ότι αυτές δεν ήταν «άμεσα σχετικές» με τη διαφήμιση.
Η Βρετανίδα βουλευτής δήλωσε «σοκαρισμένη» από το γεγονός ότι δεν επετράπη στην ελεγκτική αρχή να δει τις αρχικές φωτογραφίες της Ρόμπερτς, λόγω συμβολαίου της εταιρείας με την διάσημη ηθοποιό.
Η εταιρεία έδωσε αντί γι’αυτό φωτογραφίες των δύο διάσημων γυναικών από το κόκκινο χαλί.
Η ελεγκτική αρχή υιοθέτησε τις ενστάσεις της Τζο Σουίνσον. Ανέφερε, πάντως, ότι δεν διαθέτει αρκετά στοιχεία για να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.
«Οι φωτογραφίες ενός τέλειου δέρματος και υπερβολικά αδύνατου σώματος υπάρχουν παντού, αλλά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα» δήλωσε η Σουίνσον.
«Η υπερβολική επεξεργασία και η ψηφιακή παραποίηση της φωτογραφίας έχουν γίνει ο κανόνας, αλλά τόσο η Κρίστι Τέρλινγκτον, όσο και η Τζούλια Ρόμπερτς είναι δύο γυναίκες με φυσική ομορφιά και δεν χρειάζονται επεξεργασία για να δείχνουν πανέμορφες» είπε.
«Αυτή η απαγόρευση δίνει ένα μήνυμα στους διαφημιστές: ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα λάθη που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Η προθεσμία για τροποποιήσεις στο Ε9
- Axios: Ο Τραμπ πίεσε τον Νετανιάχου να αλλάξει τις πολιτικές του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
- Συνταγή: Ψητό χοιρινό στο φούρνο με μέλι και πατάτες
- Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δυο δράστες ενήργησαν μόνοι, λέει η αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας
- Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία βομβάρδισε λιμάνι στην Υεμένη – Στόχος «φορτία όπλων από τα ΗΑΕ»
- Η επιστροφή των βαμπίρ: Αυτό είναι το κούρεμα – trend του 2026;
- Καιρός: Καταιγίδες την Τρίτη και «βουτιά» του υδράργυρου από Τετάρτη – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442