Συνταγματικές και νόμιμες κρίθηκαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου
Οι «ενδοσχολικές» εξετάσεις που καθιερώθηκαν για το σχολικό έτος 2010-2011, προκειμένου οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων να μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν αντιμετωπίζουν ούτε συνταγματικά κωλύματα, ούτε προβλήματα νομιμότητας, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Οι «ενδοσχολικές» εξετάσεις που καθιερώθηκαν για το σχολικό έτος 2010-2011, προκειμένου οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων να μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν αντιμετωπίζουν ούτε συνταγματικά κωλύματα, ούτε προβλήματα νομιμότητας, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και απέρριψε την αίτηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).
Ειδικότερα, με υπουργική απόφαση (4.5.2011) προβλέφθηκε ότι «μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2010-2011, προκειμένου να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου, χωρίς να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις τού έτους αποφοίτησής τους».
Πριν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης (στις 7.4.2011) είχε κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο περιελάμβανε διάταξη για τις «ενδοσχολικές» εξετάσεις, το οποίο στη συνέχεια ψηφίστηκε και έλαβε το μανδύα του νόμου 3966/2011.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ’ τμήματος έκριναν ότι η διάταξη του νόμου που προβλέπει τις «ενδοσχολικές» εξετάσεις δεν αντίκειται στις συνταγματικές επιταγές. Έτσι, η υπουργική απόφαση που προβλέπει τις «ενδοσχολικές» εξετάσεις και η ΟΙΕΛΕ ζητεί την ακύρωσή της, έχει παύσει να ισχύει μετά τη δημοσίευση του νόμου 3966/2011. Κατόπιν αυτών, το ΣτΕ κήρυξε τη δίκη καταργημένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;
- Εμμονή Τραμπ με την Γροιλανδία: «Θα την αποκτήσουμε, οι Δανοί δεν μπορούν να την προστατεύσουν»
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442