Κάλεσμα των Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Αττικής για την προστασία της Πάρνηθας
Κάλεσμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία της Πάρνηθας από τυχόν πυρκαγιές απευθύνουν οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ). Σκοπός των δασοπυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός τυχόν εστιών φωτιάς ή και άλλων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το δασικό κομμάτι της Πάρνηθας και της περιφερειακής της ζώνης.
Κάλεσμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία της Πάρνηθας από τυχόν πυρκαγιές απευθύνουν οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ).
Σκοπός των δασοπυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός τυχόν εστιών φωτιάς ή και άλλων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το δασικό κομμάτι της Πάρνηθας και της περιφερειακής της ζώνης.
Οι δασοπυροφυλάξεις, που φέτος οργανώνονται για 25η συνεχή χρονιά, διεξάγονται στα στεγασμένα πυροφυλάκια της Σκίπιζας και της Μόλας.
Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία της Πάρνηθας, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΔΑΣΑ (Αγ.Κωνσταντίνου 12, Αθήνα) στο τηλέφωνο 210 5200680, φαξ 210 5200681 και στον δικτυακό τόπο www.edasa.gr.
Ο ΕΔΑΣΑ είναι περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο.
Πρωταρχικός σκοπός του σωματείου είναι η εθελοντική πυροφύλαξη των δασών της Αττικής και ιδίως ο έγκαιρος εντοπισμός πυρκαγιών και η άμεση ειδοποίηση των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών, καθώς και η παροχή κάθε είδους βοήθειας προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης πυρκαγιών.
Ο ΕΔΑΣΑ συμμετέχει σε ενέργειες αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας και οργανώνει ή στηρίζει δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την οικολογική αξία των δασών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκρή 11χρονη από συντρίμμια στο Κουβέιτ
- Οι τροφές που κάνουν καλό στη μνήμη
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη – Πρόγνωση ανά περιοχή
- Χάσμα 630,17 ευρώ μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
- Λούβρο: Σε σταυροδρόμι μετά τα σκάνδαλα – Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου;
- Σχέση: Τα έξι σημάδια που δείχνουν ότι είστε σε καλό δρόμο
- Τα… διαβατήρια για τη σωστή αξιοποίηση των ακινήτων
- Φρένο στις «κόκκινες» κληρονομιές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442