Ο διάλογος συνεχίζεται, αλλά το έργο θα γίνει, λέει η κυβέρνηση για τον ΧΥΤΥ Κερατέας
«Δεν θα κάνουμε πίσω και το έργο θα γίνει, όπως έχει προγραμματισθεί» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος στον ΧΥΤΥ στην Κερατέα. Συμπλήρωσε ότι «τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσουμε. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν χρήματα από την ΕΕ».
Αντέκρουσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής την κριτική ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην κατασκευή του ΧΥΤΥ, στην Κερατέα.
«Δεν θα κάνουμε πίσω και το έργο θα γίνει, όπως έχει προγραμματισθεί. Τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσουμε. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν χρήματα από την ΕΕ» είπε ο κ. Πεταλωτής συμπληρώνοντας ότι ο διάλογος με τους τοπικούς φορείς συνεχίζεται.
Επίσης, χαρακτήρισε «σενάρια» τα όσα λέγονται περί μη κατασκευής του έργου, δηλώνοντας ότι «ο νόμος και ο περιφερειακός σχεδιασμός θα εφαρμοστούν».
Πάντως, έπειτα από συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Λαυρεωτικής την περασμένη Πέμπτη η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη είχε εμφανισθεί θετική στο ενδεχόμενο αλλαγής θέσης του ΧΥΤΥ Κερατέας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σάρωσε τη Ρόδο η κακοκαιρία – Η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι, πλοίο έδωσε μάχη με τα κύματα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Σάρωσε τη χώρα η φονική κακοκαιρία: Δύο νεκροί, πλημμύρες, παγίδες θανάτου δρόμοι στην Αττική
- Άσε τους influencers να λένε – Μύθοι και αλήθειες για το τρέξιμο
- Κατολίσθηση σε κάμπινγκ στη Νέα Ζηλανδία – Αρκετοί αγνοούμενοι
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες παροχές και επιδόματα δεν φορολογούνται – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Allianz: Ο κόσμος χωρίς το ΝΑΤΟ – Εξετάζοντας τις πιθανότητες
- Συνταγή: Παραδοσιακή χορτόπιτα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442