Έτος συγχωνεύσεων το 2011 για τον τραπεζικό κλάδο, λέει ο Γ.Προβόπουλος
Την πεποίθησή του ότι το 2011 θα είναι χρονιά συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, εξέφρασε την Πέμπτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Κωστούλας Γεώργιος
Την πεποίθησή του ότι το 2011 θα είναι χρονιά συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, εξέφρασε την Πέμπτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
«Οι τράπεζες είναι σε δύσκολη καμπή λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, θα είναι μία χρονιά ανακατατάξεων συγχωνεύσεων και συνεργασιών», είπε ο κ. Προβόπουλος.
«Πιστεύω ότι δεν θα καθυστερήσουν πολύ. Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που θα τις οδηγήσουν προς συνεργασίες», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς από τον κ. Παπούλια για τις εκτιμήσεις του σχετικά με τις αποφάσεις της ΕΕ για την κρίση χρέους, ο κ. Προβόπουλος εμφανίστηκε συγκρατημένος.
«Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Επομένως, δεν θα πρέπει να κρατάμε ούτε μεγάλο, ίσως ούτε και μικρό καλάθι. Αλλά, θα ήθελα να επαναλάβω ότι τα προβλήματα τα δικά μας θα τα λύσουμε εδώ, στην Αθήνα, όχι στις Βρυξέλλες. Οι Βρυξέλλες μπορεί σε κάποιο βαθμό με τις λύσεις που θα πάρουν να μας δώσουν επικουρικά ένα χέρι βοηθείας. Αλλά εδώ είναι τα προβλήματα και επιμένω ότι εδώ πρέπει να στραφούμε στη λύση τους».
Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος στις αποφάσεις που επίκεινται στις Βρυξέλλες, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν δεν βρει λύσεις η Ευρώπη… χαθήκαμε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442