Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πτώση 15% στον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας παρά τις εκπτώσεις

Πτώση 15% στον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας παρά τις εκπτώσεις

Πτώση 15% καταγράφει σε μέσα επίπεδα ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας καταγράφεται πτώση των πολώσεων κατά  10-15% σε σχέση με το 2010, παρά το γεγονός ότι οι πραγματικές εκπτώσεις στα περισσότερα μαγαζιά φθάνουν ή και ξεπερνούν το 50%.

Πτώση 15% καταγράφει σε μέσα επίπεδα ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας καταγράφεται πτώση του τζίρου, της τάξης του 10-15%, σε σχέση με το 2010, παρά το γεγονός ότι οι πραγματικές εκπτώσεις στα περισσότερα μαγαζιά φθάνουν ή και ξεπερνούν το 50%. Πιο αρνητική είναι η εικόνα στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης, καθώς η πτώση του τζίρου υπερβαίνει το 20%.

Ένα από τα αίτια αυτής της κατάστασης, σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας, είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό οι συνεχιζόμενες απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναμφίβολα, σημαντικό μερίδιο «ευθύνης» για την αρνητική αυτή εικόνα αποδίδουν και στη μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει τον κόσμο και κυρίως τη μεσαία τάξη, καθώς αυτή αποτελούσε το βασικό κορμό των καταναλωτών που έκανε μαζικά τις αγορές του κατά την περίοδο των εκπτώσεων.

Υποστηρίζουν ότι πλέον οι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το εισόδημα τους για βασικά είδη πρώτης ανάγκης και να κόψουν από τα δευτερεύοντα, όπως η ένδυση και η υπόδηση.

Ακόμα ένας παράγοντας που, όπως τονίζουν οι έμποροι, συμβάλλει σε αυτήν τη δυσάρεστη πραγματικότητα για τα μαγαζιά, είναι το παράνομο εμπόριο.

Όσον αφορά στην περαιτέρω πορεία των εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, καθώς θεωρούν ότι από τη στιγμή που τα αίτια της αρνητικής κατάστασης των πρώτων ημερών δεν εξαλειφθούν, τότε δεν θα αλλάξει και το αποτέλεσμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο