Μεγάλες απώλειες 2,34% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή
Οι έντονες ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν στις μετοχές των μεγάλων τραπεζών οδήγησαν την αγορά σε ισχυρή πτώση, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 1,506,32 μονάδες με μεγάλη πτώση 2,34%. Σε χαμηλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών, στα 81,24 εκατομμύρια ευρώ.
Οι έντονες ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν στις μετοχές των μεγάλων τραπεζών οδήγησαν την αγορά σε ισχυρή πτώση, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.506,32 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,34%.Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 1,33%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 81,238 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,21% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,79%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με κέρδη έκλεισαν μόνο οι μετοχές της Atebank (+5,06%) και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (+6,29%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (-5,83%), της Eurobank (-3,70%),της Εθνικής (-3,56%) και της Coca Cola (-3,23%).
Με εξαίρεση το δείκτη των Χημικών ο οποίος σημείωσε άνοδο 2,09%, οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα.
Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-4,23%), των Τροφίμων (-3,16%), της Υγείας (-3,06%) και των Τραπεζών (-3,03%).
56 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 112 πτωτικά και 49 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Compucon +16,67%, Altec +14,29%, Αφοί Κορδέλλου +10,00% και Αττικές Εκδόσεις +8,89%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ντρουκφάρμπεν -14,29%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ -10,00%, Vivere -10,00% και Ακρίτας -8,96%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας ως το 2028 ο Τούχελ (pics)
- Βίλατζ Λιμπερταδόρες: Πρώτο σφύριγμα στη Δαμάστα Ηρακλείου – Απόψε στο MEGA
- Μεγάλη Εικόνα: Έρχεται στις 16 Φεβρουαρίου με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ντόρα Μπακογιάννη
- Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Εν εξελίξει έρευνα για υπόθεση πώλησης ακινήτων
- Αποθέωση για τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (pics, vid)
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα 5 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον από τη Γροιλανδία στον Καναδά
- Κραν Μοντανά: «Σκοτώσατε τον γιο μου, θα πληρώσετε» – Προπηλάκισαν τους ιδιοκτήτες του μοιραίου μπαρ
- Η Αυστραλία στους 50 βαθμούς – Ρεκόρ ζέστης και πυρκαγιές σημαδεύουν το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442