Δίνουμε μάχη για την απελευθέρωση της χώρας από κάθε επιτήρηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Σήμερα βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή, γιατί δίνουμε τη μάχη για την απελευθέρωση της χώρας από κάθε είδους δουλεία και επιτήρηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την απελευθέρωση της πόλης.
Σήμερα βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή, γιατί δίνουμε τη μάχη για την απελευθέρωση της χώρας από κάθε είδους δουλεία και επιτήρηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την απελευθέρωση της πόλης.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, για να βγει η χώρα από την κρίση, καθως και στη μεταρρύθμιση που φέρνει ο «Καλλικράτης».
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά σε όλους τους πολίτες της ωραίας αυτής πόλης. Σήμερα που γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης, βρισκόμαστε σε μία ιστορική καμπή. Διότι και σήμερα δίνουμε την μάχη, τον αγώνα, για την απελευθέρωση της χώρας μας από κάθε είδους δουλεία, επιτήρηση, να ξεφύγουμε από αντιλήψεις, πρακτικές, νοοτροπίες του παρελθόντος που μας κρατάνε πίσω και να απελευθερώσουμε τους πολίτες μας για να μπορούν να είναι δημιουργικοί, καινοτόμοι, με σιγουριά και προοπτική.
» Ένα μεγάλο βήμα που κάνουμε είναι ο ‘Καλλικράτης’. Ο νέος αυτός αυτοδιοικητικός θεσμός που σπάει τα δεσμά μιας εξάρτησης πελατειακής και συγκεντρωτισμού και δίνει φτερά στην περιφέρεια. Δυνατότητες που τόσες υπάρχουν σε κάθε περιφέρεια, τεράστιες δυνατότητες που προσφέρονταν πνιγμένες από αυτό το πελατειακό σύστημα.
» Αυτό ακριβώς κάνουμε: απελευθερώνουμε δυνάμεις και μαζί δίνουμε τη μάχη να φτιάξουμε την Ελλάδα που θα είναι μια Ελλάδα ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης διαφάνειας και δημοκρατίας. Αυτή είναι η βούληση του ελληνικού λαού, αυτή τη βούληση υπηρετούμε και θα τα καταφέρουμε».
Την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κρίσιμη ευρωπαϊκή ρεβάνς: Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Καρλοβάρσκο στο «Μ. Μερκούρη»
- Όσο οι Ευρωπαίοι μιλάνε στο Νταβός, ο Τραμπ αποσύρει στρατεύματα από το ΝΑΤΟ
- Hellenic Train: Ακυρώνονται τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Άγιος Ανδρέας – Ρίο λόγω πτώσης δέντρου
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» για τον τελικό με τον Άγιαξ – Χιλιάδες αιτήσεις για εισιτήριο
- Ένας χορευτής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης άλλαξε μια ιστορία 100 ετών στις πουέντ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Συνένοχη είναι η Ευρώπη για το χάος της Δύσης
- Μεγάλα ματς στο Champions League, με… φόντο την πρόκριση στα νοκ-άουτ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442