Αισιόδοξα τα νέα για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή
Δύο μήνες συμπληρώνονται σήμερα, 5 Οκτωβρίου, από την ημέρα που οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν στις υπόγειες στοές του ορυχείου όπου εργάζονταν. Τα νέα από την πορεία των εργασιών για προχωρήσει ο απεγκλωβισμός τους είναι ευχάριστα, καθώς το τρυπάνι που σκάβει μία από τις τρεις διόδους βρίσκεται πλέον σε απόσταση 160 μέτρων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν δεν χρειαστεί να τοποθετηθούν στη δίοδο οι μεταλλικοί σωλήνες, η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους μπορεί να γίνει ακόμα και σε λίγες ημέρες.
Δύο μήνες συμπληρώνονται σήμερα, 5 Οκτωβρίου, από την ημέρα που οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν στις υπόγειες στοές του ορυχείου όπου εργάζονταν.
Τα νέα από την πορεία των εργασιών για ξεκινήσει το τελικό στάδιο του απεγκλωβισμού τους είναι ευχάριστα, καθώς το τρυπάνι που σκάβει μία από τις τρεις σήραγγες βρίσκεται πλέον σε απόσταση 160 μέτρων.
Σύμφωνα με το BBC, ένας εκ των επικεφαλής των εργασιών υποστήριξε πως η ανέλκυση των μεταλλωρύχων μέσω της ειδικής κάψουλας θα μπορούσε να αρχίσει το Σαββατοκύριακο, υπό την προϋπόθεση ότι η σήραγγα που θα χρησιμοποιηθεί δεν θα ενισχυθεί με μεταλλικούς σωλήνες.
Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή κριθεί απαραίτητη η τοποθέτηση των σωλήνων, η διαδικασία θα καθυστερήσει.
Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα εξέφρασε την ελπίδα τα συνεργεία να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους εργάτες πριν ξεκινήσει η περιοδεία του στην Ευρώπη, στις 15 Οκτωβρίου.
«Ελπίζω να μπορέσουμε να τους σώσουμε προτού αναχωρήσω για την Ευρώπη. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Σ.Πινιέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες παροχές και επιδόματα δεν φορολογούνται – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Allianz: Ο κόσμος χωρίς το ΝΑΤΟ – Εξετάζοντας τις πιθανότητες
- Συνταγή: Παραδοσιακή χορτόπιτα
- Συνάντηση Πούτιν με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442