Μείωση του αριθμού των ατόμων που υποφέρουν από πείνα, καταγράφει έκθεση του ΟΗΕ
Ρώμη: Ο αριθμός των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από χρόνια πείνα μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια χάρη στις καλύτερες οικονομικές συνθήκες και τις μειωμένες τιμές των τροφίμων, δήλωσε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAΟ) του ΟΗΕ.
Ρώμη: Ο αριθμός των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από χρόνια πείνα μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια χάρη στις καλύτερες οικονομικές συνθήκες και τις μειωμένες τιμές των τροφίμων, δήλωσε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAΟ) του ΟΗΕ.
Περίπου 925 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποσιτίζονται το 2010, λιγότεροι από τα 1,02 δισεκατομμύρια που ήταν πέρυσι, ο μεγαλύτερος αριθμός που είχε καταγραφεί τις τελευταίες 4 δεκαετίες, αναφέρει σε έκθεσή του ο FAO.
Σύμφωνα με τον οργανισμό οι περισσότεροι άνθρωποι που υποσιτίζονται ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Τα δύο τρίτα μάλιστα ζουν σε επτά μόνο χώρες: το Μπαγκλαντές, την Κίνα, το Κονγκό, την Αιθιοπία, την Ινδία, την Ινδονησία και το Πακιστάν.
«Το γεγονός ότι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να υποσιτίζονται μετά το τέλος της πρόσφατης οικονομικής και διατροφικής κρίσης δείχνει ότι υπάρχει ένα βαθύτερο διαρθρωτικό πρόβλημα», συνεχίζει η έκθεση του FAO.
«Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ενισχύσουν τις επενδύσεις στη γεωργία, να επεκτείνουν τα δίχτυα ασφαλείας και τα προγράμματα κοινωνικής αρωγής, αλλά και να προωθήσουν δραστηριότητες που προσφέρουν εργασία στους φτωχούς των πόλεων και της υπαίθρου», υπογραμμίζει ο οργανισμός.
Η βελτίωση στην ασφάλεια τροφίμων το 2010 οφειλόταν κυρίως στην καλύτερη πρόσβαση σε τρόφιμα χάρη στις βελτιούμενες οικονομικές συνθήκες, καθώς και στις μειωμένες τιμές τροφίμων, επισημαίνει ο FAO.
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Ρόιτερ-Γαλλ. πρακτ.-Γερμ. πρακτ.
health.in.gr
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η πρώτη μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
- Η Marca ξεχώρισε τον Κωνσταντέλια: «Άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442