Μαζική η συμμετοχή στις διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης
Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου σε τρεις μεγάλες πορείες προς την πλατεία ΧΑΝΘ, σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου μίλησε ο πρωθυπουργός. Το κλίμα ήταν γενικά ήρεμο, ωστόσο η αστυνομία χρησιμοποίησε κροτίδες και δακρυγόνα σε επεισόδια περιορισμένης έκτασης.
Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου σε τρεις μεγάλες πορείες προς την πλατεία ΧΑΝΘ, σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου μίλησε ο πρωθυπουργός.
Το κλίμα ήταν γενικά ήρεμο, σημειώθηκαν όμως επεισόδια περιορισμένης έκτασης: Λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, η αστυνομία χρησιμοποίησε κροτίδες και δακρυγόνα για να απωθήσει μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων που επιχείρησαν να περάσουν στο
χώρο της ΔΕΘ.
Περίπου 4.500 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και είχαν αποκλείσει με κλούβες το συνεδριακό κέντρο.
Ο όγκος των διαδηλωτών ανήλθε γύρω 20.000, εκτιμούν αστυνομικές πηγές.
Στην πλατεία ΧΑΝΘ έφτασε πρώτη η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο είχε δώσει ραντεβού για τις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πορεία διαλύθηκε ήρεμα στον Λευκό Πύργο λίγο μετά τις 20.00.
Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε στις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στην Εγνατία. Στον ίδιο χώρο έδωσαν ραντεβού για τις 18:30 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αλέκος Αλαβάνος.
Στην Καμάρα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στην πλατεία Συντριβανίου των αντιεξουσιαστικών κινήσεων. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν χωρίς επεισόδια γύρω στις 20.30.
Νωρίτερα το απόγευμα, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 35 ατόμων στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων εν όψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ και Ισραήλ: Το σχέδιο για επιχείρηση ειδικών δυνάμεων για την κατάσχεση του πυρηνικού αποθέματος του Ιράν
- Γιατί ο σκύλος σάς κοιτάζει όταν τρώτε; – Ποιος ο λόγος που γυρίζει το βλέμμα του μόλις τον δείτε
- Αλέκος Βοσνιάδης: Ο «άρχοντας» των ανόδων το έκανε και με την Καλαμάτα
- Σταύρος Παπασταύρου: «Έχουμε ενεργειακά αποθέματα για τουλάχιστον 90 ημέρες»
- Cuba Negotiating Deal as U.S. Forms Anti-Cartel Alliance
- Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και στην Stoiximan GBL – Για το «διπλό» ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ηρακλή
- Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει: Πώς η λογοτεχνία άλλαξε τον τρόπο που μιλάμε για τις γυναίκες
- Συνεχίζουν να τραβούν την… ανηφόρα οι τιμές στα ακίνητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442