Τα οράματα του ΠΑΣΟΚ το 1974 «πνίγηκαν» στο μνημόνιο, σχολιάζει η Αντιπολίτευση
Στην αλλαγή ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή καταγράφεται στην πολιτική που εφαρμόζει, εστιάζει η Αντιπολίτευση σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Τα σοσιαλιστικά οράματα του 1974 πνίγηκαν στο νεοφιλελεύθερο μνημόνιο», η «πολιτική που εφαρμόζει δεν έχει καμία σχέση με την ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος», «παγκόσμια πρωτοτυπία ο νεοφιλεύθερος σοσιαλισμός του Γιώργου Παπανδρέου», που «οδηγεί το λαό στην απόλυτη πτώχευση», μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια.
Στην αλλαγή φυσιογνωμίας και ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή καταγράφεται στην πολιτική που εφαρμόζει, εστιάζει η Αντιπολίτευση σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο.
«Τα σοσιαλιστικά οράματα του 1974 πνίγηκαν στο νεοφιλελεύθερο μνημόνιο», η «πολιτική που εφαρμόζει δεν έχει καμία σχέση με την ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος», «παγκόσμια πρωτοτυπία ο ‘νεοφιλεύθερος σοσιαλισμός’ του Γιώργου Παπανδρέου», που «οδηγεί το λαό στην απόλυτη πτώχευση», μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια.
ΝΔ: Ο νεοφιλελευθερος σοσιαλισμός του κ. Παπανδρέου
«Τα σοσιαλιστικά οράματα του ΠΑΣΟΚ το 1974 «πνίγηκαν» στο νεοφιλελεύθερο Μνημόνιο του 2010, συμπαρασύροντας μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα. Παγκόσμια πρωτοτυπία ο καταστροφικός για την Ελληνική κοινωνία ‘νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός’ του κ. Γ.Παπανδρέου. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει διέξοδος: η στρατηγική ελπίδας της ΝΔ», ήταν το σχόλιο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, για όσα είπε ο πρωθυπουργός στην επέτειο ιδρύσεως του ΠΑΣΟΚ.
ΚΚΕ: το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια
«Η κυβέρνηση, όπως και η ΝΔ, καταφεύγουν σε κάθε είδους τεχνάσματα και επινοήσεις για να κρύψουν από το λαό τη μεγάλη αλήθεια: ότι η πολιτική τους που οδηγεί το λαό στην οριστική πτώχευση για τα κέρδη της πλουτοκρατίας δεν είναι μονόδρομος. Θέλουν να μην τους καταδικάσει και να μην τους αποδυναμώσει ο λαός στις εκλογές με την υπερψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ» αναφέρει το ΚΚΕ στο σχόλιο του για την ομιλία του Γ.Παπανδρέου.
ΣΥΝ: Από το 1974 στο ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ
«Χρειάστηκαν 36 χρόνια για να οδηγηθούμε από το ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη στο ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ. Τα όσα υποστηρίζει και πράττει ο σημερινός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία σχέση με την ιδρυτική διακήρυξη του κινήματός του και έχουν ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ» ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του Συνασπισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκοτ Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)
- Αυξήσεις και φέτος στα ασφάλιστρα υγείας
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442