«Προστασία» στους Ταλιμπάν πληρώνει ο αμερικανικός στρατός, διαπιστώνει έκθεση
Έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν
χρηματοδοτήσει έμμεσα και χωρίς να το θέλουν με εκατομμύρια δολάρια σε
Αφγανούς αξιωματούχους και τελικά στους Ταλιμπάν μέσω των εξωτερικών
υπηρεσιών παροχής ασφάλειας.
Έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν χρηματοδοτήσει έμμεσα και χωρίς να το θέλουν με εκατομμύρια δολάρια σε Αφγανούς αξιωματούχους και τελικά στους Ταλιμπάν μέσω των εξωτερικών υπηρεσιών παροχής ασφάλειας.
Ο αμερικανικός στρατός μισθώνει εταιρείες –τα σχετικά συμβόλαια ανέρχονται σε πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια– για την προστασία των μεταφορών στρατιωτικού υλικού, που γίνονται μέσα από επικίνδυνες περιοχές όπου η παρουσία των ανταρτών είναι έντονη, έτσι ώστε να συγκεντρώνεται στα επιχειρησιακά καθήκοντα.
Δύο από τις εταιρείες φέρεται ότι ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.
Ωστόσο, όπως διαπιστώνουν τα μέλη του Κογκρέσου έχει σχηματιστεί ένα σκιώδες «δίκτυο από πολέμαρχους, διεφθαρμένους Αφγανούς αξιωματούχους και πιθανόν και άλλους» (προφανώς εννοούνται οι Ταλιμπάν) κατά παράβαση των κανονισμών του στρατού.
Η έκθεση επικαλείται έγγραφα, αναφορές και άλλο υλικό που δείχνουν ότι οι εμπλεκόμενοι εκβιάζουν και τελικά πληρώνονται για να εξασφαλίζουν την μεταφορά του υλικού. Μέρος των χρημάτων καταλήγει στους Ταλιμπάν, τονίζει η έκθεση που συνάχτηκε μετά από έρευνα έξι μηνών.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας