Να… χάσει την πρωτιά «προσπαθεί» η Ίντερ, σούπερ Βούτσινιτς για Ρόμα
Ό,τι μπορεί κάνει η Ίντερ για να... χάσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα Ιταλίας! Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Παλέρμο στη Σικελία. Στο -4 από την κορυφή μείωσε η Ρόμα, που επιβλήθηκε με 4-2 της Ουντινέζε, με τον Μίρκο Βούτσινιτς να πετυχαίνει χατ-τρικ.
Ό,τι μπορεί κάνει η Ίντερ για να… χάσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα Ιταλίας! Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, λίγες ημέρες μετά την πρόκρισή της στην οκτάδα του Champions League εις βάρος της Τσέλσι, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Παλέρμο στη Σικελία.
Οι «νερατζούρι» έμειναν για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη και θα χάσουν την πρωτιά, εάν η Μίλαν κερδίσει την Κυριακή τη Νάπολι.
Στο -4 από την κορυφή μείωσε η Ρόμα, που επιβλήθηκε με 4-2 της Ουντινέζε, με τον Μίρκο Βούτσινιτς να πετυχαίνει χατ-τρικ.
Παλέρμο – Ιντερ 1-1
Για ακόμα μία αγωνιστική η Ιντερ απογοήτευσε τους οπαδούς της. Αν και οι «νερατζούρι» άνοιξαν το σκορ, ισοφαρίστηκαν γρήγορα από την Παλέρμο και γνώρισαν την 5η εκτός έδρας ισοπαλία τους, κάνοντας ουσιαστικά δώρο στη Μίλαν την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την Ιντερ στο 7ο λεπτό, όταν ο Μιλίτο σημάδεψε το δοκάρι του Σιρίγκου. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, στάθηκε πιο τυχερός και έκανε το 1-0 από τα έντεκα βήματα, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Λούσιο.
Οι φιλοξενούμενοι δεν διατήρησαν για πολύ το προβάδισμά τους και στο 24ο λεπτό ο Καβανί πέρασε δύο αμυντικούς της Ιντερ και νίκησε τον Σέζαρ, φέρνοντας την ισορροπία στον αγώνα, με το 1-1 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, οι παίκτες του Μουρίνιο κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, αλλά δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις φάσεις που δημιούργησαν και αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας.
Ρόμα – Ουντινέζε 4-2
Πλούσιο θέαμα και τρία γκολ ήταν ο τελικός απολογισμός του πρώτου ημιχρόνου, η λήξη του οποίου βρήκε τη Ρόμα να προηγείται με 3-2. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Λούκα Τόνι , όταν στο 15ο λεπτό σταμάτησε με το στήθος την πάσα του Φάτι, γύρισε και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χαντάνοβιτς.
Στο 23 ο Μπρίγκι τροφοδότησε τον Βούτσινιτς, που κράτησε απέναντι στους αμυντικούς της Ουντινέζε και με ένα υπέροχο πλασέ κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σε μία αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπρίγκι στον Σαμάρκο, ο Ντι Νατάλε ανέλαβε να το εκτελέσει και δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα, μειώνοντας σε 1-2.
Δυνατό παιχνίδι διεξήχθη και στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κινητικές μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Στο 61 έπειτα από μία φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ του Σέρχιο, η μπάλα κατάληξε στον Ντι Νατάλε, που ισοφάρισε σε 2-2, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα.
Η χαρά της Ουντινέζε δεν κράτησε, όμως, για πολύ. Πέντε λεπτά μετά το 2-2, ο Ισλα ανέτρεψε τον Μενέζ μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βούτσινιτς, βάζοντας εκ νέου τη Ρόμα μπροστά στο σκορ με 3-2.
Ο Μαυροβούνιος επιθετικός πέτυχε και το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων στο 82ο λεπτό, σημειώνοντας παράλληλα χατ-τρικ. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και το 4-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Η απόφαση της Federazione Italiana Nuoto Paralimpico να μην συμμετάσχει στη διοργάνωση στην Τουρκία αναδεικνύει τον αυξανόμενο αντίκτυπο των διεθνών εντάσεων στον παγκόσμιο αθλητισμό
Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo στους παίκτες του ΠΑΟΚ, όταν οι χαμένοι του τελικού πήγαν για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους – Την ίδια στιγμή οι οπαδοί του «Δικεφάλου» γιούχαραν τους παίκτες της ομάδας του