Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν τέσσερις ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων
Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν τέσσερις πρατηριούχοι, επειδή δεν γνωστοποίησαν όπως έπρεπε τις τιμές στις οποίες πωλούσαν τα υγρά καύσιμα. Η παραπομπή έγινε κατά τη διάρκεια ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών για φαινόμενα αισχροκέρδειας με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ.
Τέσσερις πρατηριούχοι παραπέμφθηκαν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα για την τιμή πώλησης των υγρών καυσίμων, κατά τη διάρκεια ελέγχων των υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και οι διευθύνσεις εμπορίου των νομαρχιών για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αισχροκέρδεια στο θέμα των τιμών με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ.
Όπως διευκρίνισε το υπουργείο, οι τέσσερις πρατηριούχοι παραπέμφθηκαν επειδή δεν γνωστοποίησαν ως όφειλαν τις τιμές στις οποίες πωλούσαν τα υγρά καύσιμα. Οι πρατηριούχοι είναι υποχρεωμένοι να γνωστοποιούν στο Παρατηρητήριο Τιμών τις τιμές πώλησης.
Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι «σήμερα, δεν δικαιολογείται καμία αύξηση τιμής πέραν της αύξησης του ΦΠΑ, δηλαδή από 2,5 έως 3 λεπτά το ευρώ» σημειώνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση είναι αταλάντευτη στην απόφαση της να πατάξει κάθε έννοια αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας».
Αναμένεται η γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την ανάγκη επιβολής πλαφόν, καθώς είναι η αρμόδια σύμφωνα με το νόμο. Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας, όπως διευκρίνισε η υπουργός, «και σε συνεργασία με το καθ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών απευθυνθήκαμε στη ΡΑΕ και αναμένουμε να αποφασίσει προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα για την πάταξη των αδικαιολόγητων αυξήσεων, όπου αυτές παρατηρούνται».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας