Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία της Wind το 2009, παρά το γεγονός ότι το δ τρίμηνο του περασμένου έτους οι νέες συνδέσεις συμβολαίου στην κινητή τηλεφωνία είχαν θετικό πρόσημο, ενώ και οι πελάτες της σταθερής σημειώνουν αύξηση.
Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία της Wind Hellas το 2009, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την εταιρεία, το δ τρίμηνο του περασμένου έτους οι νέες συνδέσεις συμβολαίου στην κινητή τηλεφωνία είχαν θετικό πρόσημο, ενώ και οι πελάτες της σταθερής σημειώνουν αύξηση.
Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται από την εταιρεία στη μακροοικονομική ύφεση σε συνδυασμό με την εντατική ρύθμιση της αγοράς και τον ισχυρό ανταγωνισμό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα συνολικά έσοδα της εταιρίας ανήλθαν στο 1,073 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 15% σε ετήσια βάση.
Μειωμένα κατά 25,6% είναι και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία διαμορφώθηκαν στα 317 εκατ. ευρώ.
Οι πελάτες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας ανήλθαν στα 5,75 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 4,986 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας.
Τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας αυξήθηκαν σε ετήσια βάση στα 140,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 133,3 εκατ. ευρώ το 2008, ενώ οι επενδύσεις σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία ξεπέρασαν τα 130 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τη σταθερή τηλεφωνία οι πελάτες αυξήθηκαν κατά 16.000 το δ τρίμηνο του 2009, εκ των οποίων οι 15.000 είναι πελάτες double-play και συνολικά ανέρχονται στους 209.000, αυξημένοι κατά 22% σε σύγκριση με 171.000 στο τέλος του 2008.
Για το 2010 η εταιρεία εκτιμά ότι οι αλλαγές που πραγματοποιεί στη δομή κόστους της, θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων από το τέλος του 2010.
Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς η WIND θα επενδύσει στην ανάπτυξή της με κεφαλαιακές επενδύσεις που θα φτάσουν το 17% των συνολικών εσόδων του 2010.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας