Η Prodrive έτοιμη να αγοράσει τη Renault F1!
Η Renault εξετάζει σοβαρά την αποχώρηση από τη F1 και την πώληση της ομάδας της στον David Richards, που σκοπεύει να την μετονομάσει σε Aston Martin το 2012.
Η Renault εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει την αγωνιστική της ομάδα της Formula 1 στον David Richards. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το πλάνο είναι να ονομαστεί η ομάδα Prodrive-Renault για τα δύο προσεχή χρόνια, πριν τη μετονομασία της σε Aston Martin το 2012.
Σήμερα (Πέμπτη 03/12) στο Παρίσι το θέμα θα συζητηθεί από τα διοικητικά στελέχη της γαλλικής εταιρείας. Αν συμφωνήσουν την πώληση της αγωνιστικής ομάδας του Ένστοουν, τότε η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Renault – που δεν αναμένεται να συνεδριάσει πριν τις 14 Δεκεμβρίου 2009.
Η Prodrive του David Richards δεν είναι η μοναδική εταιρεία που ενδιαφέρεται για την αγορά της ομάδας – αλλά φαίνεται προς το παρόν να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, σύμφωνα με έγκυρες πηγές της γαλλικής εφημερίδας L΄ Equipe.
Ο D. Richards υπήρξε διευθυντής της ομάδας του Ένστοουν, όταν αυτή ονομαζόταν Benetton Grand Prix, από το Σεπτέμβριο του 1997 μέχρι τον ίδιο μήνα του 1998. Επιπλέον, η Prodrive φαντάζει ικανή να προλάβει να έχει την ομάδα έτοιμη για το πρωτάθλημα του 2010.
Ο David Richards είναι ένας από τους βασικούς μετόχους της Aston Martin. Οι υπόλοιποι προέρχονται από τη Μέση Ανατολή και τα κεφάλαιά τους δεν αποκλείεται να εξασφαλίσουν την αγορά και επιβίωση της ομάδας, πριν τη μετονομασία της σε Aston Martin σε δύο χρόνια.
Εξάλλου, η Prodrive ήταν μία από τις νέες ομάδες που ενδιαφέρονταν να μπουν στο πρωτάθλημα το 2010, αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε διότι δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει κινητήρες της Cosworth, αλλά της Mercedes-Benz.
Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε το θέμα της Renault, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αποσκοπούμε στην είσοδο στη F1, είπε εκπρόσωπος της Prodrive στο αγγλικό περιοδικό Autosport.
Δώσαμε τα διαπιστευτήριά μας νωρίτερα φέτος και είχαμε έναν ισχυρό φάκελο για να μπούμε στο σπορ, αλλά έχοντας συμβόλαιο με τη Mercedes-Benz για την προμήθεια κινητήρων δεν θέλαμε να θυσιάσουμε την ανταγωνιστική απόδοση του αυτοκινήτου μας, κατέληξε.
Η L΄ Equipe, πάντως, αναφέρει ότι η Renault δεν σκοπεύει να αποχωρήσει πλήρως από τη Formula 1, καθώς τείνει προς την απόφαση να εξακολουθεί να προμηθεύει κινητήρες τα προσεχή χρόνια στην Prodrive, στη RBR και πιθανώς σε άλλες ομάδες.
Πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Carlos Ghosn, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη F1: Η F1 βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Μέσα σε ένα χρόνο αποχώρησαν τρεις εργοστασιακές ομάδες! Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η Formula 1.
auto.in.gr
- Σενεγάλη: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε ανατροπή σκάφους με μετανάστες
- Ο Τραμπ εύχεται «ευτυχισμένα Χριστούγεννα» ακόμα και στα «αποβράσματα της ριζοσπαστικής αριστεράς»
- Ρωσία: Η αεράμυνα κατέρριψε 25 ουκρανικά drones που κατεθύνονταν στη Μόσχα
- Υεμένη: Συμφωνία ανταλλαγής πτωμάτων και αιχμαλώτων ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές
- Βολιβία: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα ορυχεία εναντίον της κατάργησης των επιδοτήσεων στα καύσιμα
- Συρία: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ιορδανίας εναντίον κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών
- Ονδούρα: Η κυβέρνηση Τραμπ «συνεχάρη» τον εκλεκτό της νέο πρόεδρο της χώρας
- Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση νέου τύπου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και παρουσίαση πυρηνοκίνητου υποβρυχίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442