Ελεύθεροι οι καταληψίες της Ομοσπονδίας πάλης και ανακοίνωση για διάλογο
Τα ξημερώματα της Τετάρτης αφέθηκαν ελεύθερα τα πέντε άτομα που μετείχαν στις καταλήψεις στα γραφεία της Ομοσπονδίας Πάλης και είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων ύστερα από μήνυση που κατέθεσε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Τσαμεσίδης και το Δ.Σ. της ΕΟΦΠ. Ανακοίνωση - πρόσκληση σε διάλογο εξέδωσε η Ομοσπονδία.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης αφέθηκαν ελεύθερα τα πέντε άτομα που μετείχαν στις καταλήψεις στα γραφεία της Ομοσπονδίας Πάλης και είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων ύστερα από μήνυση που κατέθεσε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Τσαμεσίδης και το Δ.Σ. της ΕΟΦΠ.
Στο κρατητήριο είχαν βρεθεί η γραμματέας της Ένωσης Αττικής και Νήσων, Σοφία Κοσμίδου, ο πρόεδρος του συλλόγου ελλήνων προπονητών Γιάννης Αθανασιάδης, ο πρώην αθλητής Βασίλης Κολλάρος και οι αθλήτριες Φανή Ψαθά, Σταυρούλα Ζυγούρη. Πάντως παρά τη μήνυση της Ομοσπονδίας οι καταλήψεις συνεχίζονται κανονικά.
Την Τετάρτη έκανε την εμφάνισή της και πάλι η αστυνομία στα γραφεία της ΕΟΦΠ. Ο Ολυμπιονίκης και μέλος του Δ.Σ. Κώστας Θάνος ακολούθησε τους αστυνομικούς στο τμήμα Εξαρχείων, όπου ζήτησε να μάθει επίσημα ποιος έκανε τη μήνυση αλλά και την καταγγελία κατά των ατόμων που μετέχουν στην κατάληψη.
Εξέδωσε ανακοίνωση – πρόσκληση σε διάλογο
Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Πάλης, γνωστοποιεί μεταξύ άλλων τους λόγους για τους οποίους προέβη σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάληψη των γραφείων της.
«Θέλοντας να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά παραθέτοντας τις ενέργειες που εξελίχθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Πάλης θέλουμε να επισημάνουμε πως προεβήκαμε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, μη γνωρίζοντας τον αριθμό και τα πρόσωπα που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις και μετά από τετράωρη συνομιλία των αστυνομικών οργάνων με τους καταληψίες και την άρνησή τους να αποχωρήσουν από εκεί, καθαρά και μόνο για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομοσπονδίας μας και σε καμιά περίπτωση να πάει κάποιος φυλακή.
Εμείς έχουμε την καλή διάθεση ο καθένας που θέλει να διεκδικήσει τα δίκαιά του να τα διεκδικήσει στο δημοκρατικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βάζοντας όμως έναν όρο. Τα γραφεία της ομοσπονδίας να κλείνουν στην ώρα τους, γιατί έχουμε την υποχρέωση απέναντι στα σωματεία και την πολιτεία να διατηρήσουμε ακέραια τα παραστατικά, τα τιμολόγια και τα χρήματα που υπάρχουν στους χώρους της Ομοσπονδίας.
Κύριο μέλημά μας ήταν η διατήρηση της σωστής λειτουργίας των γραφείων της ομοσπονδίας και σε αυτήν την κατεύθυνση συνέβαλαν και τα αρμόδια αστυνομικά όργανα Πιστεύουμε ότι πράξαμε σωστά και κάτω από το πρίσμα της πλήρους οριοθέτησης των δικαιωμάτων που έχουμε απέναντι σε όλα τα σωματεία. Καλούμε τον οποιοδήποτε στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να επιλυθούν οποιαδήποτε πιθανά προβλήματα υπάρχουν».
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Σάσα Βεζένκοφ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην κανονική διάρκεια της Euroleague, την ώρα που ο Τάιλερ Ντόρσεϊ συγκατοίκησε με τον Σιλβέν Φρανσίσκο στην κορυφή της λίστας με τα εύστοχα «τρίποντα».
Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώθηκε και αυτά είναι τα ζευγάρια των play in και των play off. Πότε παίζουν Παναθηναϊκός - Μονακό και πότε μαθαίνει αντίπαλο ο Ολυμπιακός - Όλο το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες.
Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 97-62 την… λειψή Εφές Αναντολού για την 38η και τελευταία αγωνιστική της regular season της Euroleague - Στα play in ως 7οι οι «πράσινοι».