Η FIA ερευνά τις κινήσεις της Renault στη Σιγκαπούρη 2008
Η γαλλική ομάδα κατηγορείται από τον βραζιλιάνικο Τύπο ότι έδωσε την εντολή στον Nelsinho Piquet να προσκρούσει εσκεμμένα στις μπαριέρες για να κερδίσει ο Fernando Alonso.
Λίγες μέρες μετά την απόλυση του Nelsinho Piquet από τη Renault F1, δημοσιεύματα στη Βραζιλία κατηγορούν τη γαλλική ομάδα ότι έδωσε την εντολή στον Βραζιλιάνο οδηγό να προσκρούσει εσκεμμένα στις μπαριέρες του περσινού GP Σιγκαπούρης, ώστε να επιτρέψει στον Fernando Alonso να κερδίσει τον αγώνα – όπως και έγινε.
Την ώρα του ατυχήματος του Nelsinho, ο F. Alonso είχε μόλις βγει από τα pits και η είσοδος του οχήματος ασφάλειας στην πίστα ανέβασε τον Ισπανό οδηγό στην πρώτη θέση, μόλις οι μέχρι τότε πρωτοπόροι του αγώνα ολοκλήρωσαν το δικό τους pit-stop.
Μετά το GP Σιγκαπούρης 2008 υπήρχαν υποψίες ότι το ατύχημα του N. Piquet ήταν εσκεμμένο, αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις. Τώρα ο βραζιλιάνικος τηλεοπτικός σταθμός Globo TV διατείνεται ότι υπάρχουν αποδείξεις, αλλά είναι άγνωστο αν για τις τελευταίες έχει συμβάλλει ο Βραζιλιάνος οδηγός.
Υπό τη σκιά αυτών των δημοσιευμάτων η FIA ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πλήρη έρευνα για το συμβάν – και αν συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία, το θέμα θα φτάσει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport.
Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας δήλωσε: Η FIA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει ξεκινήσει η διεξαγωγή έρευνα σχετικά με υποτιθέμενα συμβάντα σε αγώνα του προηγούμενου πρωταθλήματος.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας