Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Μείωση ζημιών κατά 39,1% για τη Vivartia το πρώτο εξάμηνο του 2009

Μείωση ζημιών κατά 39,1% για τη Vivartia το πρώτο εξάμηνο του 2009

Βελτιωμένα εμφανίζονται τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Vivartia στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με τις ζημίες να περιορίζονται στο 1,68 εκατ. ευρώ από 2,76 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αύξηση κατά 11,3% καταγράφηκε στις πωλήσεις του Ομίλου, οι οποίες ανήλθαν στα 704,2 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των Everest και Nonnis.

106

Βελτιωμένα εμφανίζονται τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Vivartia στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με τις ζημίες να περιορίζονται στο 1,68 εκατ. ευρώ και τις πωλήσεις να εμφανίζουν αύξηση κατά 11,3%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος κατόρθωσε να επιτύχει βελτίωση βασικών οικονομικών μεγεθών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις χώρες που δραστηριοποιείται.

Αναλυτικότερα, το πρώτο εξάμηνο του 2009 οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου Vivartia ανήλθαν σε ευρώ 704,2 εκατ. ευρώ από 632,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008, αυξημένες κατά 11,3%. Μέρος της αύξησης οφείλεται στην ενσωμάτωση των νέο-ενοποιούμενων θυγατρικών Everest και Nonnis.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε ευρώ 64,1 εκατ. από ευρώ 54,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 18,3%.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημιές 1,68 εκατ. ευρώ από ζημιές 2,76 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 39,1%.

Σχολιάζοντας τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2009, ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, Σπ.Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι η Vivartia κατόρθωσε να βελτιώσει τα αποτελέσματα της σε ένα δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον.

«Ο Όμιλος συνέχισε στο πρώτο εξάμηνο, την προσπάθεια για επίτευξη συνεργειών, αύξηση της παραγωγικότητας και βελτίωση του κόστους όπως και τη συνεχή ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών μέσω της ανάπτυξης νέων καινοτόμων προϊόντων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο