Ο Γκραφίτε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στη Bundesliga
Ο Γκραφίτε εξελέγη ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Γερμανία, σε ψηφοφορία για λογαριασμό του περιοδικού «kicker». Ο επιθετικός της Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Bundesliga με 28 τέρματα και άφησε πίσω του τον Γερμανό επιθετικό, Μάριο Γκόμεζ, ο οποίος μεταγράφηκε στην Μπάγερν Μονάχου, και τον Βόσνιο συμπαίκτη του στους «λύκους», Εντίν Τζέκο.
Ο Γκραφίτε εξελέγη ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Γερμανία, σε ψηφοφορία για λογαριασμό του περιοδικού «kicker», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.
Ο επιθετικός της Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Bundesliga με 28 τέρματα, συγκέντρωσε 331 ψήφους από τους δημοσιογράφους που μετείχαν στην ψηφοφορία.
Ο Βραζιλιάνος άφησε στις δύο επόμενες θέσεις τον Γερμανό επιθετικό, Μάριο Γκόμεζ, ο οποίος μεταγράφηκε στην Μπάγερν Μονάχου (171 ψήφοι), και τον Βόσνιο συμπαίκτη του στους «λύκους», Εντίν Τζέκο (169 ψήφοι), ο οποίος ανακηρύχθηκε τον Ιούνιο από τους συναδέλφους του καλύτερος παίκτης της Bundesliga.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος κατέκτησε πέρυσι την πρώτη θέση στη σχετική ψηφοφορία, φέτος ήταν πέμπτος με 65 ψήφους.
Ο 30χρονος Γκραφίτε είναι μόλις ο τρίτος ξένος που αποσπά το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς από το 1960, όταν άρχισε η απονομή του, καθώς προηγήθηκαν ο Βραζιλιάνος Αϊλτον το 2004 και ο Γάλλος Ριμπερί το 2008.
Στο μεταξύ, ο Φέλιξ Μάγκατ απέσπασε με χαρακτηριστική άνεση τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς, καθώς οδήγησε τη Βόλφσμπουργκ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ο Μάγκατ, ο οποίος από τον Ιούλιο ανέλαβε τα «ηνία» της Σάλκε, συγκέντρωσε 778 ψήφους, έναντι 65 του Μάρκους Μπάμπελ (Στουτγκάρδη) και 23 του Λουσιάν Φαβρ (Χέρτα Βερολίνου).
Μέσα σε τρία λεπτά, και μάλιστα στο φινάλε (86′-89′), η Ίντερ έκανε το 1-2, 3-2, νίκησε την Κόμο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας
Η Μπράιτον ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τσέλσι, τη συνέτριψε με σκορ 3-0 και πλέον κάνει όνειρα Ευρώπης, βάζοντας τους «μπλε» σε σοβαρό κίνδυνο να μην τα καταφέρουν.
Στις 22 Απριλίου του 2024, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Youth League στην Ελβετία. Μια επιτυχία μυθικών διαστάσεων για την ομάδα του Πειραιά