Η BMW έτοιμη να ανακοινώσει την αποχώρησή της από τη F1
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου κάλεσε για το πρωί της Τετάρτης (29/07) η γερμανική εταιρεία. Αυτό το μήνα το διοικητικό της συμβούλιο θα συζητούσε το μέλλον της BMW στη Formula 1.
Σε έκτακτη και εσπευσμένη συνέντευξη Τύπου για την Τετάρτη (29/07) στις 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδας κάλεσε η BMW τα μέλη του Τύπου με αιτιολογία τις τρέχουσες εξελίξεις στο motorsport και στους κύκλους της Formula 1 έχει σχηματιστεί η εντύπωση ότι η γερμανική εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει την αποχώρησή της από τη F1 στο τέλος του 2009.
Στους οκτώ μήνες που έχουν περάσει μετά την αιφνίδια αποχώρηση της Honda από το σπορ, με φόντο την παγκόσμια οικονομική κρίση, κατά καιρούς αναπτυσσόταν έντονη φημολογία περί ενδεχόμενης αποχώρησης της Mercedes-Benz, της Renault και, τελευταία, της Toyota.
Όμως ανέκαθεν η BMW δήλωνε ότι θα παρέμενε στη Formula 1 παρά τα φτωχά φετινά της αποτελέσματα, σε μια χρονιά που ήλπιζε να κάνει πρωταθλητισμό.
Πλην του αγωνιστικού διευθυντή Mario Theissen, στη συνέντευξη θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, Norbert Reithofer, καθώς και ο διευθυντής του τμήματος εξέλιξης της εταιρείας, Klaus Draeger. Μέλη της BMW επιβεβαίωσαν ότι η ανακοίνωση θα είναι σημαντική.
Σύμφωνα με το αγγλικό περιοδικό Autosport, το διοικητικό συμβούλιο της BMW είχε προγραμματίσει από καιρό για το μήνα που διανύουμε να εξετάσει εκ νέου το μέλλον της ομάδας BMW Sauber. Η απόφαση του συμβουλίου είναι αυτή που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως αύριο, Τετάρτη 29/07.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.