Ισχυρές ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σημαντικά κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, στο ρυθμό που δίνουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Με οδηγό τις τράπεζες και «αρχηγό» την μετοχή της Εθνικής, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έχει ξεπεράσει τις 2.150 μονάδες, με άνοδο της τάξης του 2,5%.
Σημαντικά κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, στο ρυθμό που δίνουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.
Με οδηγό τις τράπεζες και «αρχηγό» την μετοχή της Εθνικής, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έχει ξεπεράσει τις 2.150 μονάδες, με άνοδο της τάξης του 2,5%.
«Η αγορά υιοθετεί σήμερα το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό μετά και την υποαπόδοση που σημείωσε στην χθεσινή συνεδρίαση έναντι των ευρωπαϊκών αγορών», είπε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.
«Έχουμε άνοδο του δικαιώματος της Εθνικής Τράπεζας για την αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας και αυτό παρασύρει ανοδικά και την μετοχή της».
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:15 η ώρα βρισκόταν στις 2.154,25 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,40%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 137,3 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιμέρους δείκτες κινούνται στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο έχουν οι εξής: των Τραπεζών κατά 4,95%, των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 3,50% και της Υγείας κατά 3,41%.
Τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι εξής: του Εμπορίου κατά 1,49%, των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 1,16% και των Τροφίμων-ποτών κατά 0,25%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 3,03%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει άνοδο κατά 2,62% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 2,40%.
Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 149 ενισχύονται, 44 υποχωρούν και 47 παραμένουν αμετάβλητες.
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια
Με άνοδο άνοιξε και το χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,48% και διαμορφώθηκε στις 3.066,98 μονάδες.
Με θετικό πρόσημο και το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,35% και διαμορφώθηκε στις 4.216,70 μονάδες.
Ενισχύεται και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καθώς ο δείκτης Dax 30 ενισχύθηκε κατά 0,25% και διαμορφώθηκε στις 4.734,20 μονάδες.
Με άνοδο κατά 2,34% έκλεισε την Τρίτη το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei κατέγραψε κέρδη 211,48 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 9.261,81 μονάδες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας