Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ο Ari Vatanen για πρόεδρος της FIA – με ισχυρή υποστήριξη!

Ο Ari Vatanen για πρόεδρος της FIA – με ισχυρή υποστήριξη!

Ο Φινλανδός επιβεβαίωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για το θώκο τον Οκτώβριο, έχοντας τη στήριξη από τις δύο μεγαλύτερες λέσχες του κόσμου, την Αμερικανική και τη Γερμανική.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι και Ευρωβουλευτής Ari Vatanen επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη πολύ σημαντικών Λεσχών – μελών της FIA.


Ο Φινλανδός πιστεύεται ότι έχει τη στήριξη της Αμερικανικής Λέσχης Αυτοκινήτου (ΑΑΑ) καθώς και της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής λέσχης, της γερμανικής ADAC. Ο ίδιος δεν θέλησε να κατανομάσει ποιές λέσχες υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, αλλά τόνισε: Απαντώντας στο αίτημα πολλών Λεσχών – μελών της FIA, θα θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές για την προεδρία της FIA φέτος.


Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Βασικός μου στόχος είναι να συμφιλιώσω τις απόψεις στο εσωτερικό της FIA και να φέρω διαφάνεια για τους μετόχους της. Καθήκον του προέδρου είναι να προασπίζει τα συμφέροντα δισεκατομμυρίων οδηγών και των μεγάλων μας αθλημάτων.


Οι Λέσχες ΑΑΑ και ADAC ήταν οι κυριότεροι πολέμιοι του Max Mosley όταν ξέσπασε το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη ο Βρετανός πρόεδρος της FIA. Ωστόσο, η πρόταση μομφής που έκαναν δεν πέρασε, διότι ο M. Mosley εξασφάλισε την υποστήριξη πολλών μικρών Λεσχών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.


Είναι άγνωστο αν ο Βρετανός θα πραγματοποιήσει την απειλή του προς τις ομάδες και θα αλλάξει γνώμη σχετικά με την απόσυρσή του από τη FIA τον Οκτώβριο. Ένας άλλος αντίπαλος του Ari Vatanen πιθανώς θα είναι ο Jean Todt, πρώην αγωνιστικός διευθυντής του Φινλανδού στην Peugeot -στο WRC και στο Ράλι Ντακάρ- στο μέσον της δεκαετίας του 1980.


auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο