Περικοπές μισθών σε 2.000 «golden boys» του Δημοσίου
Ιρλανδική συνταγή ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία εντός του Ιουλίου θα προχωρήσει σε περικοπές των αμοιβών άνω των 6.500 ευρώ μηνιαίως στα στελέχη του δημόσιου τομέα στελέχη οργανισμών, επιτροπών και ομάδων εκτέλεσης έργων σε όλα τα υπουργεία, στις νομαρχίες και στις περιφέρειες της χώρας.
Ιρλανδική συνταγή ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία εντός του Ιουλίου θα προχωρήσει σε περικοπές των αμοιβών άνω των 6.500 ευρώ μηνιαίως στα στελέχη του δημόσιου τομέα στελέχη οργανισμών, επιτροπών και ομάδων εκτέλεσης έργων σε όλα τα υπουργεία, στις νομαρχίες και στις περιφέρειες της χώρας.
Όπως σημειώνει μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ν.Λέγκας, επισπεύδεται η διαδικασία για τη σύσταση της Γενικής Διεύθυνσης Μισθολογίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία θα συγκεντρώσει (μηχανογραφικά) το σύνολο των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων σε έναν κωδικό (ηλεκτρονική καρτέλα) και θα θέσει αμέσως σε άμεση εφαρμογή τον «κόφτη» των παραπάνω αποδοχών, είτε πρόκειται για δεύτερη εργασία είτε για επιδόματα είτε για υπερωρίες.
Η εξέλιξη αυτή είναι εύλογο να προκαλεί αντιδράσεις καθώς οι περισσότερο ευνοημένοι υπάλληλοι, που χαρακτηρίζονται και «golden boys» του Δημοσίου, δεδομένου ότι συμμετέχουν σε πολλές επιτροπές, διοικητικά συμβούλια και ομάδες έργου, προέρχονται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Προκαλεί όμως αντιδράσεις και σε δημοσίους υπαλλήλους καριέρας, δεδομένου ότι συν τω χρόνω έχουν ενσωματώσει στις αποδοχές τους επιδόματα ή γράφουν υπερωρίες ανεβάζοντας στα ύψη τις μηνιαίες αποδοχές τους.
Το βέβαιον είναι πάντως ότι μετά τις περικοπές των παχυλών μισθών στο Δημόσιο το 2010 θα «παγώσουν» για δεύτερη χρονιά όλοι οι μισθοί στο Δημόσιο και θα ενσωματωθούν τα επιδόματα στις βασικές αποδοχές. Για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, όπως έχει γράψει Το Βήμα, θα καθιερωθεί νέο μισθολόγιο με χαμηλότερες αμοιβές, χωρίς κανένα επίδομα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας