Η ιταλική Fiat έκλεισε την συμφωνία εξαγοράς μέρους της παραπαίουσας Chrysler την Τετάρτη, αμέσως μετά το «πράσινο φως» από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Η συμφωνία θα οδηγήσει σε έναν καινούριο γίγαντα στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Δεν έχασε καθόλου χρόνο η ιταλική Fiat: ώρες μόλις μετά την ευνοϊκή απόφαση του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, έκλεισε τη συμφωνία που θα της εξασφαλίσει το 20% της Chrysler, πλέον Chrysler Group LLC.
Διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Σέρτζιο Μαρκιόνε της Fiat.
Μέτοχοι της εταιρείας, η οποία από το τέλος Απριλίου τελεί υπό καθεστώς χρεωκοπίας, είναι η αμερικανική και η καναδική κυβέρνηση, ενώ το 55% κατέχει το Συνδικάτο UAW. Βαθμιαία, ξεπληρώνοντας τα δάνεια από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, το ποσοστό της Fiat μπορεί να φτάσει το 35%.
Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έψαχνε στρατηγικές συνεργασίες εν όψει της πρωτοφανούς κρίσης στον κλάδο. Τα στελέχη της Fiat πιστεύουν ότι μόνο οι μεγάλοι σχηματισμοί θα μπορέσουν να επιβιώσουν της κρίσης, αλλά η Chrysler θεωρείται «τοξική» από αρκετούς αναλυτές, που έβλεπαν υψηλό ρίσκο στην εξαγορά της.
H Fiat-Chrysler θα είναι ο έκτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων διεθνώς, φτάνοντας σε μέγεθος τη Volkswagen. Οι μετοχές της ιταλικής εταιρείας ανέβηκαν στα 7,79 κατά 4,85% μετά την είδηση της ευνοϊκής δικαστικής απόφασης της Τρίτης.
Ο Σ.Μαρκιόνε, που προηγουμένως ήταν διευθύνων σύμβουλος της Fiat, δήλωσε πως «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι η κίνηση θα είναι επιτυχής.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας