Μειωμένα κατά 46% τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου στο α τρίμηνο
Σε 63 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου στο πρώτο τρίμηνο του 2009 μειωμένα κατά 46%, έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 181 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 2%.
Στο ποσό των 63 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά τη φορολογία του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου στο πρώτο τρίμηνο του 2009 μειωμένα κατά 46% έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, οπότε είχαν διαμορφωθεί στο ποσό των 116 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη πριν τη φορολογία ανήλθαν σε 79 εκατ. ευρώ από 133 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 41%.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 181 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008.
Τα σχετικά έσοδα επηρεάστηκαν από τις μειώσεις του βασικού επιτοκίου ευρώ και των άλλων νομισμάτων καθώς και την πίεση στα περιθώρια των καταθέσεων.
Το Συγκρότημα προβαίνει σε ενέργειες για αντιστάθμιση των πιο πάνω αρνητικών επιπτώσεων αξιολογώντας τις συνθήκες αγοράς και επανατιμολόγησης του δανειακού χαρτοφυλακίου και των καταθετικών προϊόντων του.
Tο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο του Συγκροτήματος για το πρώτο τρίμηνο 2009 διαμορφώθηκε σε 2,13% σε σχέση με 2,49% για το πρώτο τρίμηνο 2008 και 2,52% για το τέταρτο τρίμηνο 2008.
Τα καθαρά έσοδα από δικαιώματα και προμήθειες σημείωσαν ικανοποιητική ετήσια αύξηση (+13%) και ανήλθαν σε 54 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο 2009 σε σχέση με 48 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο 2008.
Τα έσοδα από διαπραγμάτευση συναλλάγματος για το πρώτο τρίμηνο 2009 ανήλθαν σε 20 εκατ. ευρώ σε σχέση με 8 εκατ. ευρώ για το α τρίμηνο 2008. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε κέρδη από συναλλαγές κάλυψης συναλλαγματικού κινδύνου.
Τα συνολικά έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες ανήλθαν σε 15 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη πριν τη φορολογία των ασφαλιστικών εργασιών ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ συνεισφέροντας 13% στα συνολικά κέρδη του Συγκροτήματος.
Τα συνολικά έξοδα για το πρώτο τρίμηνο 2009 ανήλθαν σε 156 εκατ. ευρώ σημειώνοντας ετήσια αύξηση 31% κυρίως λόγω των αυξημένων εξόδων προσωπικού και λειτουργικών εξόδων από την επέκταση του δικτύου στην Ελλάδα και στις νέες αγορές.
Το Συγκρότημα έχει αυξήσει το δίκτυο καταστημάτων του από 305 το πρώτο τρίμηνο 2008 σε 589 το πρώτο τρίμηνο 2009 και το προσωπικό ανέρχεται σε 11.999 άτομα από 6.996 για τις αντίστοιχες περιόδους. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην εξαγορά της Uniastrum Bank.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας