Η «ελεύθερη πτώση» από την κρίση τελείωσε, εκτιμά ο Πολ Κρούγκμαν
Η οικονομική κρίση βρίσκεται κοντά στο χειρότερο σημείο της, εκτιμά ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πολ Κρουγκμαν ενώ σημειώνει ότι μακροπρόθεσμα το δολάριο θα έχει προβλήματα. «Οι οικονομικές ενδείξεις δείχνουν ότι σταθεροποιηθήκαμε» δηλώνει.
Η οικονομική κρίση βρίσκεται κοντά στο χειρότερο σημείο της, εκτιμά ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πολ Κρουγκμαν ενώ σημειώνει ότι μακροπρόθεσμα το δολάριο θα έχει προβλήματα.
«Όλες οι οικονομικές ενδείξεις δείχνουν ότι η ελεύθερη πτώση έχει τελειώσει, ότι σταθεροποιηθήκαμε», δήλωσε. Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του ότι η παγκόσμια οικονομία «θα πιάσει πάτο», όπως είπε χαρακτηριστικά, και θα μείνει εκεί.
Παρά το ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε ύφεση ο Πολ Κρουγκμαν βλέπει την πιθανότητα μίας μικρής αυξητικής τάσης στο δεύτερο εξάμηνο του 2009, κυρίως γιατί επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας.
Υπογράμμισε όμως ότι η ζήτηση για δολάρια έχει διογκωθεί κάπως λόγω της κρίσης, αλλά μία σταθεροποιημένη παγκόσμια οικονομία μακροπρόθεσμα θα βλάψει το δολάριο.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας