Μικτή μέχρι στιγμής η φετινή εικόνα του εμπορίου, κατά τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά
Μικτή και σύνθετη χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς την εικόνα που παρουσιάζει το εμπόριο τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους και τονίζει ότι η αγορά κινείται σε ένα δύσβατο τοπίο λόγω της οικονομικής κρίσης. Καθοριστικοί μήνες για το εμπόριο ο Μάιος και ο Ιούνιος.
Μικτή και σύνθετη χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς την εικόνα που παρουσιάζει το εμπόριο τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους και τονίζει ότι η αγορά κινείται σε ένα δύσβατο τοπίο λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ως καθοριστικοί μήνες για το εμπόριο γενικά κρίνονται ο Μάιος και ο Ιούνιος και πιστεύεται ότι εάν κυλήσουν ικανοποιητικά, τηρουμένων των αναλογιών, τότε θα επιστρέψει και η αισιοδοξία στο εμπόριο.
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, το βέβαιο είναι ότι το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του 2009, θα διαπιστωθούν οι επιπτώσεις και οι παρενέργειες ενός χρόνου οικονομικής κρίσης και ανάλογα θα ενταθούν ή θα αποκλιμακωθούν τα προβλήματα, ενώ θα αποτιμηθεί η κατάσταση στην αγορά.
Εάν, δηλαδή, συνεχίσει να μετρά απώλεια τζίρου και αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, λόγω έλλειψης ρευστότητας και κεφαλαίων, ή θα ανακάμψει.
«Με δεδομένο το γεγονός, ότι όλοι οι οικονομικοί δείκτες επιδεινώνονται μήνα με τον μήνα και οι δείκτες ασφυξίας της αγοράς καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ, το ζητούμενο είναι να συνυπάρξουν μέσα στο 2009 η κρίση με την ύφεση, συμπιέζοντας έτσι τον χρόνο υπέρ της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η αποτίμηση του πρώτου τετραμήνου δείχνει, ότι στην αγορά του Πειραιά υπάρχουν κλάδοι του εμπορίου που κινούνται ικανοποιητικά, όπως τα είδη πρώτης ανάγκης, και κλάδοι που δείχνουν στασιμότητα και πτώση, όπως ο χώρος της ένδυσης και υπόδησης.
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς πιστεύει, ότι αυτό που θα μετρήσει όλο αυτό το διάστημα, είναι ο επαγγελματισμός των εμπόρων, οι οποίοι οφείλουν να επιδείξουν ελκυστικά χαμηλές τιμές, υψηλές υπηρεσίες και σταθερή ποιότητα, ώστε να δημιουργηθεί θετικό κλίμα στην αγορά και στήριξη της κατανάλωσης», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας