Αύξηση κεφαλαίου κατά 675 εκατ. ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση της Αγροτικής
Εγκρίθηκε τη Δευτέρα από την γενική συνέλευση της ATEbank η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 675 εκατ. ευρώ με έκδοση 937.500.000 προνομιούχων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,72 ευρώ ανά μετοχή, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα στήριξης.
Η γενική συνέλευση της ATEbank ενέκρινε, τη Δευτέρα, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 675 εκατ. ευρώ με έκδοση 937.500.000 προνομιούχων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,72 ευρώ ανά μετοχή, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της τράπεζας στο πρόγραμμα στήριξης.
Επίσης, εγκρίθηκαν το πρόγραμμα έκδοσης καλυμμένων ομολογιών μέχρι του ποσού των 5 δισ. ευρώ, το πρόγραμμα έκδοσης μεσοπρόθεσμων ομολογιών (ΜΤΝ) μέχρι του ποσού των 5 δισ. ευρώ και η μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στο ΔΣ για την τμηματική έκδοση των ανωτέρω ομολογιών στο πλαίσιο των εγκριθέντων προγραμμάτων για μια πενταετία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, ο διοικητής της ATEbank Δημήτρης Μηλιάκος επισήμανε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα απεδείχθη ικανό να απορροφήσει τους δυνατούς κραδασμούς των χρηματαγορών, με ισχυρή καταθετική βάση και αμελητέα έκθεση σε υψηλού κινδύνου επενδυτικά προϊόντα.
«Ειδικά η Αγροτική Τράπεζα, ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες της κρίσης, όταν οι περισσότεροι πιστωτικοί κρουνοί είχαν στερέψει, συνέχισε να δανειοδοτεί τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, τους ιδιώτες και τους επαγγελματίες, που σήμερα την εμπιστεύονται περισσότερο από ποτέ» τόνισε.
Ο κ. Μηλιάκος τόνισε ότι το πακέτο των 28 δισ. ευρώ είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει καταλυτικά στη δυνατότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων να συνεχίσουν τον δανεισμό προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας επαρκή ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και «εύλογο» κόστος δανεισμού.
Ο επικεφαλής της ΑTEbank επισήμανε επίσης μεταξύ άλλων ότι η Αγροτική ήταν η μόνη τράπεζα, που από την αρχή στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το πρόγραμμα δανειοδότησης στεγαστικών δανείων του ΟΕΚ, ενώ ξεκίνησε από τα τέλη Δεκεμβρίου, πρώτη από όλες τις τράπεζες, την εκταμίευση δανείων κεφαλαίων κίνησης με την εγγύηση και επιδότηση επιτοκίου από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Ήδη, από τα Χριστούγεννα η ATEbank έχει δεχθεί 450 αιτήσεις δανειοδότησης συνολικού ύψους 32,5 εκατ. ευρώ περίπου. Το ένα τρίτο από τα αιτήματα αυτά έχουν ήδη προωθηθεί στο ΤΕΜΠΜΕ για τελική έγκριση και σε 15 από αυτά έχουν ήδη προχωρήσει σε εκταμιεύσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ περίπου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.