Private equity fund με κεφάλαια 1 δισ. ευρώ δημιουργεί ο Λ.Λαυρεντιάδης
Private equity fund με κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ και στόχο τις εταιρείες που έχουν υποτιμηθεί δραματικά λόγω της διεθνούς κρίσης, δημιουργεί ο μεγαλόμετοχος της Alapis Λ.Λαυρεντιάδης, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της εισηγμένης. Η επόμενη ημέρα στην Alapis.
Τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει η πρωτοφανής χρημαοπιστωτική κρίση σπεύδει να αξιοποιήσει ο ο μεγαλόμετοχος της Alapis Λαυρεντιάδης Λαυρεντιάδης, ο οποίος «στήνει» private equity fund με κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Λαυρεντιάδης ανέφερε ότι η παραίτησή του από τη διοίκηση της Αlapis (την περασμένη Τετάρτη) ήταν επιβεβλημένη για να υλοποιηθούν τα νέα του επιχειρηματικά σχέδια που περιλαμβάνουν την ίδρυση της εταιρείας με ενεργητικό 1 δισ. ευρώ το οποίο θα επιχειρεί από το Λονδίνο και θα επενδύει κυρίως στην Ελλάδα.
Μάλιστα, δεν απέκλεισε η πρώτη εξαγορά του fund με την ονομασία Lamda Ρartners να αφορά στην Αlapis, ενώ διευκρίνισε ότι θα παραμείνει βασικός μέτοχος της εισηγμένης φαρμακευτικής.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο είχε πωληθεί η οικογενειακή επιχείρηση -και επίσης εισηγμένη τότε- Νεοχημική στο fund της Carlyle Group.
To fund υπό την επωνυμία Lamda Partners ανήκει στην κατηγορία των distress equity funds, δηλαδή στοχεύει σε εταιρείες με καλά θεμελιώδη μεγέθη, αλλά υψηλό δανεισμό, ή εταιρείες που έχουν πιεσθεί υπερβολικά από την κρίση και έχουν σοβαρές προοπτικές ανάκαμψης.
Alapis: Νέοι στόχοι για το 2008
Η διοίκηση της Alapis επαναδιατύπωσε τους στόχους της για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2008, με βάση την ισχυρή ανάπτυξη των μεγεθών της, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.
Η εταιρεία αναμένει πωλήσεις μεταξύ 900 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ, αποτελέσματα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μεταξύ 240 – 280 εκαρ. και κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας μεταξύ 140 – 170 εκατ. ευρώ.
Η Alapis αποφάσισε επίσης, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 28/12/2008, την πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων, με σκοπό να συνδράμει στην αξιολόγηση του τρέχοντος επιχειρησιακού σχεδιασμού της και τη διερεύνηση τυχόν εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων της.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας