Στα 2,6 δισ. ευρώ διευρύνθηκε η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού
Η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού διευρύνθηκε στα 2,6 δισ. ευρώ περίπου, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, καθώς τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν κατά 6% έναντι -αρχικού- επίσημου στόχου 12,2%. Τα έσοδα από τον ΦΠΑ παρέμειναν ουσιαστικά στάσιμα.
Η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού διευρύνθηκε στα 2,6 δισ. ευρώ περίπου, καθώς στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν κατά 6% έναντι -αρχικού- επίσημου στόχου 12,2%.
Τον Οκτώβριο, τα κρατικά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 8,2% και ανήλθαν στα 5.213 εκατ. ευρώ, έναντι 4.819 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2007.
Τα έσοδα από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία αυξήθηκαν κατά 4,8% ή 223 εκατ. ευρώ (ΔΟΥ +2,7%, τελωνεία +11,2%) και ανήλθαν στα 4.867 εκατ. ευρώ.
Ο υπόλογος συμψηφισμού (μερίσματα κ.ά.) αυξήθηκε κατά 97,7% ή 171 εκατ. ευρώ και ανήλθε στα 346 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ των ΔΟΥ αυξήθηκαν οριακά κατά 0,5% στα 1.434 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2009 αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου για το ρυθμό αύξησης των εσόδων.
Έτσι, ο στόχος περιορίσθηκε στο 11,4%. Με βάση αυτό το στόχο, η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού» υπολογίζεται στα 2,3 δισ. ευρώ περίπου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας