Η Πειραιώς επαναπροσεγγίζει την Proton Bank εξαγοράζοντας το 31,3% των μετοχών
Στην εξαγορά του 31,31% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, αυτή τη φορά όμως με σχέση ανταλλαγής 1 μετοχή Πειραιώς προς 8,25 Proton, έναντι 1 προς 5,5 που ήταν η αρχική συμφωνία.
Στην εξαγορά του 31,31% του μετοχικούκεφαλαίου της Proton Bank ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, αυτή τη φορά όμως με σχέση ανταλλαγής 1 μετοχή Πειραιώς προς 8,25 Proton, έναντι 1 προς 5,5 που ήταν η αρχική συμφωνία για το 27% της τράπεζας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς, ύστερα από νέα πρόταση ομάδας μετόχων της Proton Bank οι οποίοι κατέχουν ποσοστό 31,3147% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, επήλθε τελικά συμφωνία για τη μεταβίβαση του ποσοστού αυτού στην Τράπεζα Πειραιώς μέσω ανταλλαγής μετοχών.
Η σχέση ανταλλαγής που συμφωνήθηκε είναι 8,25 μετοχές της Proton Bank για κάθε μία μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και αντιστοιχεί στις τιμές κλεισίματος των δύο μετοχών στο ΧΑΑ της Παρασκευής 31/10/08.
Έτσι, θα ανταλλαγούν 19.629.247 μετοχές της Proton Bank με 2.379.303 μετοχές Τράπεζας Πειραιώς από το απόθεμα ιδίων μετοχών της (treasury stock).
Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.
Η Proton ανακοίνωσε ότι, «όπως ενημερώθηκε από ομάδα μετόχων της, συμπεριλαμβανομένων και μελώντης διοίκησής της», υπεγράφη συμφωνία και μεταβιβάσθηκαν σήμερα στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. 19.629.247 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 31,3147% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Οκτωβρίου είχε ανακοινωθεί η εξαγορά του 26,98% με σχέση ανταλλαγής 1 Πειραιώς προς 5,5 Proton. Στη συνέχεια, όμως, η Πειραιώς ζήτησε αλλαγή της σχέσης ανταλλαγής και η Proton ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη συμφωνία και ότι στρέφεται στο κυβερνητικό σχέδιο στήριξης, ύψους 28 δισ. ευρώ.
Η συμφωνία ακυρώθηκε στις 23 Οκτωβρίου.
Ωστόσο, οι δύο πλευρές επανήλθαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις τελευταίες ημέρες μετά τις άκαρπες προσπάθειες της Ρroton να βρει εναλλακτική λύση.
Το ποσοστό που εξαγοράζει η Πειραιώς είναι οριακά χαμηλότερο από το ποσοστό που της δίνει δικαιώματα μάνατζμεντ στηνProton (33,34%, καταστατική μειοψηφία).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.