Έκτακτη σύνοδος του ΟΠΕΚ με αφορμή την οικονομική κρίση
Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο στις 18 Νοεμβρίου στη Βιέννη με θέμα τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στον πετρελαϊκό τομέα, ανακοινώθηκε επίσημα. Υπέρμίας συνόδου του ΟΠΕΚ μέσα στο Νοέμβριο για την εξέταση των επιπτώσεων της κρίσης είχαν ταχτεί αξιωματούχοι πολλών χωρών-μελών.
Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο στις 18 Νοεμβρίου στη Βιέννη με θέμα τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στον πετρελαϊκό τομέα, ανακοινώθηκε επίσημα.
Στην ανακοίνωση το οργανισμού αναφέρεται ότι «τα προβλήματα από την κρίση με τα ενυπόθηκα στεγαστικά αμερικανικών τραπεζών, με μειωμένη εξασφάλιση, κλόνισαν τελικά το χρηματοπιστωτικό θεσμό, σωρεύοντας εντάσεις στην αγορά αυτήν και οδηγώντας στην απώλεια τρισεκατομμυρίου δολαρίων, κάτι που συνιστά σοβαρή οικονομική κρίση».
Υπέρ της διεξαγωγής μίας συνόδου του ΟΠΕΚ μέσα στο Νοέμβριο για την εξέταση των επιπτώσεων της κρίσης είχαν ταχτεί αξιωματούχοι πολλών χωρών μελών, μεταξύ τους και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Παράλληλα, και ο ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Γκολαμχοσεϊν Νοζαρί, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «τα μέλη του ΟΠΕΚ θα έχουν μια έκτακτη συνάντηση, για να εξετάσουν τις συνθήκες στην αγορά πετρελαίου, στα μέσα Νοεμβρίου στη Βιέννη».
Η προγραμματισμένη σύνοδος του ΟΠΕΚ θα διεξάγονταν στις 17 Δεκεμβρίου, στο Οράν της Αλγερίας.
Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου αφού η αγορά ανησυχεί για το ενδεχόμενο κάθετης πτώσης της ζήτησης σε περίπτωση που η χρηματοπιστωτική κρίση σπρώξει την παγκόσμια οικονομία σε κατάσταση ύφεσης.
Στη Νέα Υόρκη, το πετρέλαιο εμπορεύεται στα 86,50 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 2,45 δολάρια ενώ το μπρεντ βρίσκεται στα 82,64 δολάρια έχοντας πτώση κατά 1,72 δολάρια.
Οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έχουν σημειώσει πτώση της τάξεως του 40%, από την τιμή-ρεκόρ των 147,27 δολαρίων που είχε σημειωθεί την 11η Ιουλίου.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας