Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης σε δημοτικό σχολείο στην Ηλιούπολη, όταν ένα μεγάλο κεραμίδι αποκολλήθηκε και έπεσε στο προαύλιο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, την ώρα που οι μαθητές βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κεραμίδι μήκους 45 εκατοστών έπεσε από ύψος περίπου 15 μέτρων.
Από το συμβάν δεν σημειώθηκε τραυματισμός μαθητή ή μαθήτριας.
Όπως μετέδωσε το Action24, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει επανειλημμένα επισημάνει προβλήματα που αφορούν την κατάσταση του σχολικού κτιρίου. Για το τελευταίο περιστατικό υποστηρίζουν πως ήταν θαύμα που δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής και δάσκαλος.
Αναφέρουν πως το συγκεκριμένο κεραμίδι ήταν από καιρό ξεκολλημένο.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ανέφερε ότι το σχολείο λειτουργεί κανονικά και υποστήριξε πως «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).