Στην απόκρυψη των πραγματικών εισοδημάτων οδηγούν οι ρυθμίσεις για τα «μπλοκάκια»
Προκειμένου οι μισθωτοί που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών να αποφύγουν το «χαράτσι» των 1.050 ευρώ, θα προτιμήσουν να αποκρύψουν τα πραγματικά εισοδήματά τους, επισημαίνουν οι φοροτεχνικοί σχετικά με τις ρυθμίσεις για τα «μπλοκάκια».
27
Να αποκρύψουν τα πραγματικά εισοδήματά τους θα προτιμήσουν οι μισθωτοί που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να αποφύγουν το «χαράτσι» των 1.050 ευρώ, επισημαίνουν οι φοροτεχνικοί σχετικά με τις ρυθμίσεις για τα «μπλοκάκια».
Αυτό, βεβαίως, δεν ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ρύθμιση από το φορολογικό «πακέτο» της κυβέρνησης. Έτσι, αντί να περιορισθεί η φοροδιαφυγή, ουσιαστικά ενθαρρύνεται, καθώς οι πολίτες διαπιστώνουν ότι φορολογούνται και (αν όχι κυρίως) οι μη έχοντες και κατέχοντες.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση που θα κατατεθεί την Πέμπτη σε τροπολογία στη Βουλή, το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ θα εξακολουθήσει να ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι απασχολούνται αποκλειστικά από έναν εργοδότη και το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 10.500 ευρώ ετησίως.
Έτσι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που το ετήσιο εισόδημά τους ανέρχεται μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ δεν θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ που αποκτούν με συντελεστή 10%.
Πάντως, όπως επισημαίνουν φοροτεχνικοί, και η ρύθμιση αυτή είναι κοινωνικά άδικη, καθώς η απαλλαγή δίνεται μόνο για όσους έχουν μηνιαίο καθαρό εισόδημα 875 ευρώ.
Αν, όμως, για παράδειγμα, έχουν (ή δηλώσουν) εισόδημα 900 ευρώ το μήνα, τότε θα πρέπει να πληρώσουν στην Εφορία 1.050 ευρώ!
Έτσι, λοιπόν, οι μισθωτοί που παίρνουν πάνω από 875 ευρώ το μήνα, θα αναγκάζονται είτε να αποκρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, λαμβάνοντας μέρος των αποδοχών σε «μαύρα», αδήλωτα χρήματα.
Επίσης, θα αναγκάζονται να δηλώνουν μεγαλύτερες από τις πραγματικές δαπάνες τους. Για παράδειγμα, ο μισθωτός που λαμβάνει 12.000 ευρώ τον χρόνο και έχει πραγματοποιήσει δαπάνες 1.000 ευρώ, μπορεί να δηλώσει δαπάνες 1.500 ευρώ προκειμένου να γλιτώσει από τον «κεφαλικό φόρο» των 1.050 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- «Ηλεκτρονικός επόπτης» στα λεωφορεία της ΟΣΥ – Πώς θα παρακολουθούνται οι οδηγοί
- Λιγότερος φόρος για πέντε κατηγορίες φορολογουμένων – Για τα εισοδήματα του 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442