Οριακή άνοδο κατά 0,31%, σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη
93 Μικρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη, εν μέσω διακυμάνσεων στις διεθνείς αγορές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.298,12 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,31%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 140,1 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην […]
Μικρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη, εν μέσω διακυμάνσεων στις διεθνείς αγορές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.298,12 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,31%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 140,1 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Τηλεπικοινωνιών κατά 2,79%, των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 1,53%, των Κατασκευών κατά 1,18% και των Ασφαλειών κατά 1,15%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Χημικών σε ποσοστό 0,68%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 0,65% και των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 0,46%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,32%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,14% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,55%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 100 ενισχύθηκαν, 92 υποχώρησαν και 59 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.