Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα πανηγυρίζει ο Πανσερραϊκός, «μάχη» γίνεται πίσω του

Την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα πανηγυρίζει ο Πανσερραϊκός, «μάχη» γίνεται πίσω του

Τις βαλίτσες του για τα «μεγάλα σαλόνια» μετά από 16 χρόνια ετοιμάζει ο Πανσερραϊκός, που νίκησε εντός έδρας τον Θρασύβουλο με 3-0 στο ντέρμπι κορυφής της Β Εθνικής και εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδό του. Τρίτος ανέβηκε ο Πανθρακικός που κέρδισε με 2-1 τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο Ιωνικός, που «συνέτριψε» 4-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα.
- Ξανά στη Β Εθνική η Καβάλα

89

Τις βαλίτσες του για τα «μεγάλα σαλόνια» μετά από 16 χρόνια ετοιμάζει ο Πανσερραϊκός, που νίκησε εντός έδρας τον Θρασύβουλο με 3-0 στο ντέρμπι κορυφής της Β Εθνικής και εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδό του, δύο αγωνιστικές πριν το πέσιμο της αυλαίας. Ο Θρασύβουλος παραμένει δεύτερος, παρά την ήττα του.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Πανθρακικός που κέρδισε με 2-1 τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο Ιωνικός, που στο ντέρμπι της Νεάπολης «συνέτριψε» 4-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-1

Ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Νατσούρα από τα αριστερά ο Ονουάτσι βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κουβεντάρη και με πλασέ έκανε το 1-0, στο 5ο λεπτό. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πιέσει στη συνέχεια, αλλά ο Ιωνικός ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο Ονουάτσι.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ Φαμπίνιο και Σιλά, με τους παίκτες των δύο ομάδων να συνεπλάκονται προσωρινά, αλλά το επεισόδιο δεν πήρε περαιτέρω έκταση. Ο Ιωνικός έκανε το 2-0 ξανά με τον Ονουάτσι στο 43, μετά από εξαιρετική ενέργεια και παράλληλη χαμηλή σέντρα του Φαμπίνιο.

Στο 50 ο ΠΑΣ μείωσε κεφαλιά του Κούσα μετά από φάουλ του Κιάσου, ενώ ένα λεπτό αργότερο ο Σολάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία να χάσει, με τον Μπαρτζόκα να τον σταματάει και στην επαναφορά να πιέζεται από τον Νατσούρα και να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ, με την είσοδο του Κουτσοσπύρου έγινε πιο επικίνδυνος στο δεύτερο ημίχρονο, πιέζοντας για την ισοφάριση. Ο Ιωνικός όμως ήταν αυτός που πέτυχε τρίτο γκολ, όταν ο Μακόρ από το ύψος της περιοχής έκανε με άψογο πλασέ το 3-1.

Ο Κουτσοσπύρος στις καθυστερήσεις του αγώνα είδε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον ΠΑΣ με 10 παίκτες. Ο Κωσταντινίδης δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έκανε με σουτ το 4-1, ολοκληρώνοντας το θρίαμβο του Ιωνικού.

Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 3-0

Ο Θρασύβουλος απείλησε πρώτος με πλασέ του Μανίκα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τον Πανσερραϊκό να απαντάει με ένα καλό σουτ του Εντερσον Φοφόνκα. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 20 ο Πανσερραϊκός άνοιξε το σκορ, όταν μετά από καλό σουτ του Πιπίνη ο τερματοφύλακας Κωστάκης απέκρουσε, αλλά ο Γκουγκουλιάς πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0, με το γήπεδο να παίρνει «φωτιά».

Στο 34 ο Γκουγκουλιάς έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ο Κωστάκης απέκρουσε, αλλά ο Αμπουμπακάρι έκανε το 1-0 με πλασέ, με την άμυνα του Θρασύβουλου να αδρανεί οπως και στο πρώτο γκολ. Ο Μανουσαρίδης στο 65 έχασε μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Ο Γκουγκουλιάς στο 90 έβαλε το κερασάκιι στην τούρτα, κάνοντας το 3-0 με ωραίο πλασέ από το σημείο του πέναλτι.

Καλαμάτα-ΑΣΚ Ολυμπιακός 1-0

Στο 7 με φοβερό σουτ του Λουτσιάνο έξω από την μεγάλη περιοχή, η «μαύρη θύελλα» άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με την Καλαμάτα προς το τέλος του ημιχρόνου να έχει πολλές ευκαιρίες. Στο ημίχρονο δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των παικτών, με τον Τρούλλη από την Καλαμάτα και τον Παρίση από τον Ολυμπιακό να αποβάλλονται. Η Καλαμάτα κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τη λήξη.

Χαϊδάρι-Καστοριά 4-1

Με πρωταγωνιστή τον νεαρό Τσαμπούρη, το Χαϊδάρι πήρε πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην Καστοριά. Στο 11 μετά από ωραίο κόρνερ του Τσαμπούρη ο Γκουτελίτσας με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη στιγμή τους.

Ο Τσαμπούρης στο 18 με κεφαλιά έκανε το 2-0, μετά από ωραία σέντρα του Ντόβα. Ο Τσαμπούρης με πέναλτι που κέρδισε ο Μίχος από τον Ιασωνίδη, έκανε το 3-0, ενώ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ, κάνοντας το 4-0 με δεύτερο πέναλτι που κέρδισε ο Ντόβας στο 43`. Ο Σοπόφ με ωραία κεφαλιά από ύψος του πέναλτι μείωσε για την Καστοριά στο 52.

Εθνικός-Αιγάλεω 1-2

To Αιγάλεω έχοντας σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μπήκε πιο δυνατά και απείλησε από το πρώτο λεπτό με τον Κυβελίδη. Ο Εθνικός όμως ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, όταν ο Καραχάλιος ανετράπη από τον Τζενάμο και ο Βιδάλης από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0.

Το Αιγάλεω ισοφάρισε, όταν ο Σαγανάς κέρδισε στο 60 πέναλτι και ο Τουρνάς από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1. Στο 67, ο Στόικοφ έκανε το 1-2 για το Αιγάλεω και ενώ οι φίλαθλοι του Αιγάλεω αποδοκίμαζαν την ομάδα τους, με τις αποδοκιμασίες να συνεχόζονται μέχρι τη λήξη.

Ηλυσιακός-Πιερικός 2-3

Ο Πιερικός άνοιξε το σκορ με το «καλημέρα», όταν ο Φρέντερικς με ένα εκπληκτικό βολέ στο 2ο λεπτό άφησε «άγαλμα» τον Βενιαμίν, κάνοντας το 1-0. Ο Πιερικός διπλασίασε τα τέρματα του στο 9, όταν μετά από κόρνερ του Ριμπέιρο Σέρτζιο ο Γιαννακίδης με κεφαλιά έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 31 με προβολή του Χάλαρη και ισοφάρισαν στο 45 με τον Ντιούφ.

Ο Φρέντερικς όμως με ακόμα ένα καλό σουτ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Πιερικό, κάνοντας το 3-2. Στο 80 ο Γιαντιτσόγλου έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με το 3-2 να διατηρείται μέχρι το τέλος και να διατηρεί τις ελπίδες του Πιερικού για σωτηρία.

Κέρκυρα-Εθνικός Αστέρας 2-1

Ο Κακλαμάνος μετά από παράλληλη σέντρα του Γκουστάβο και αδράνεια της άμυνας του Αστέρα, ο έμπειρος επιθετικός έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. Ο Εθνικός Αστέρας ισοφάρισε στο 28 με προβολή του Μπενίσκου, στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή των φιλοξενούμενων.

Ο Κακλαμάνος με κεφαλιά μετά από ωραίο φάουλ του Ράνιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 36. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες το ματς, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Φλαβίνιο.

Καλλιθέα – Αγιος Δημήτριος 4-1

Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, αφού η Καλλιθέα βρίσκεται στη μέση της κατηγορίας και ο Αγιος Δημήτριος έχει ήδη υποβιβαστεί, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ανοιχτά, με το ματς να έχει αρκετές φάσεις. Στο 57 ο Μαρκόφσκι, που είχε περάσει στο παιχνίδι λίγο πριν, έκανε το 1-0 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τζορμπατζάκη.

Ο Νούτσος στο 66 έκανε το 2-0 για την Καλλιθέα, ενώ ο Καραδήμος έκανε το 3-0 με κοντινό πλασέ, μετά από κόρνερ του Μαρκόφσκι. Με χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Πέτκοβιτς και κοντινή προβολή του Γιόνδη, ο Αγιος Δημήτριος μείωσε σε 2-1 στο 81. Με σουτ στην κίνηση, ο Μαρκόφσκι διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Αγροτικός Αστέρας – Πανθρακικός 1-2

Ο Πανθρακικός μπήκε από την αρχή πιο επιθετικά, σφίγγοντας σιγά-σιγά τον κλοιό γύρω από την άμυνα του Αστέρα. Ο Αγαθοκλεόυς άνοιξε το σκορ στο 24 για τους φιλοξενούμενους, προλαβαίνοντας με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ την έξοδο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 47 ο Αγαθοκλέους έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 64, μετά από τρομερή κούρσα του Αγαθοκλέους και εξαιρετικό τελείωμα, ο Πανθρακικός έκανε το 2-0. Στο επόμενο λεπτό ο Τσούκλης μείωσε για τους γηπεδούχους, δίνοντας ξανά ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αλλά ο Πανθρακικός κράτησε τη νίκη μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 4-1 (6, 43 Ονουάτσι, 73 Μακόρ, 93 Κωνσταντινίδης – 50 Κούσας)
Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 3-0 (20, 91 Γκουγκουλιάς, 34 Αμπουμπακαρί)
Καλαμάτα – ΑΣΚ Ολυμπιακός 1-0 (7 Λουτσιάνο)
Χαϊδάρι-Καστορια 4-1 (10 Γκουντελίτσας, 18, 36 πέν., 40 πέν. Τσαμπούρης – 52 Σόποφ)
Εθνικός-Αιγάλεω 1-2 (10 πέν. Βιδάλης – 60 πέν. Τουρνάς, 67 Στόικοφ)
Ηλυσιακός-Πιερικός 2-3 (33 Χάλαρης, 45 Ντιούφ – 2, 65 Φρέντερικς, 7 Γιαννακίδης)
Κέρκυρα-Εθνικός Αστέρας 2-1 (20, 36 Κακλαμάνος – 28 Μπενίσκος)
Καλλιθέα-Αγιος Δημήτριος 4-1 (57, 87` Μαρκόφσκι, 66 Νούτσος, 75 Καραδήμος – 81 Γιόνδης)
Αγροτικός Αστέρας-Πανθρακικός 1-2 (66 Τσούκλης – 24, 64 Αγαθοκλέους)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)

1. Πανσερραϊκός 61 -Σούπερ Λίγκα

2. Θρασύβουλος 58

3. Πανθρακικός 54
—————————
4. Ιωνικός 53

. ΠΑΣ Γιάννινα 53

6. Κέρκυρα 49

7. Καλλιθέα 48

8. Αγροτικός Αστέρας 47

9. Εθνικός 45

10. Εθνικός Αστέρας 41

11. Ηλυσιακός 40

12. Καλαμάτα 39

13. ΑΣΚ Ολυμπιακός 38

14. Καστοριά 37

15. Αιγάλεω 35
—————————–
. Πιερικός 35

. Χαϊδάρι 35

18. Αγιος Δημήτριος 11

* Ο Πανθρακικός έχει έναν μηδενισμό και του έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

* Ο Πιερικός έχει έναν μηδενισμό και του έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024