Τρίτο συνεχόμενο ζημιογόνο τρίμηνο για την Merrill Lynch, διαγραφές 6,5 δισ. δολάριων
Ζημίες, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, σημείωσε η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου, καθώς τα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν κατά 40% και οι διαγραφές άγγιξαν τα 6,5 δισ. δολάρια.
Ζημίες, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, σημείωσε η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου, καθώς τα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν κατά 40% και οι διαγραφές άγγιξαν τα 6,5 δισ. δολάρια.
Συγκεκριμένα, οι ζημίες ανήλθαν στα 1,96 δισ. δολάρια ή 2,19 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών 2,16 δισ. δολαρίων ή 2,26 δολαρίων/μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν ζημίες 1,72 δισ. δολαρίων.
Οι διαγραφές περιλαμβάνουν 2,6 δισ. δολάρια από την κατάρρευση της αξίας των ενυπόθηκων ομολόγων, 3 δισ. δολάρια από τη μείωση της αξίας των συμβολαίων ασφάλισης ομολόγων και 925 εκατ. δολάρια από τη μείωση της αξίας των μοχλευμένων δανείων..
Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 69% στα 2,9 δισ. δολάρια.
Η Merrill ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε 4.000 απολύσεις (το 10% του προσωπικού της), εξαιρουμένων των οικονομικών συμβούλων και των συνεργατών στο τμήμα επενδύσεων.
Οι απολύσεις θα αφορούν κυρίως στις παγκόσμιες αγορές και το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής και εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση κεφαλαίων, ύψους 800 εκατ. δολαρίων σε ετήσια βάση.
Έτσι, η Merrill αναμένει πως στο δεύτερο τρίμηνο θα επιβαρυνθεί με δαπάνες αναδιάρθρωσης ύψους 350 εκατ. δολαρίων.
Ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Θέιν έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες της θητείας του στην επιθεώρηση των πρακτικών διαχείρισης κινδύνου, έπειτα από πιστωτικές απώλειες που εμφάνισε η Merrill Lynch άνω των 20 δισ. δολαρίων.
Η μετοχή της έχει υποχωρήσει στο τελευταίο 12μηνο κατά 50%.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.