Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σε ξενοδοχείο συνεδριάζει (πάλι) το ΔΣ της ΔΕΗ για τη συνεργασία με τη Χαλυβουργική

Σε ξενοδοχείο συνεδριάζει (πάλι) το ΔΣ της ΔΕΗ για τη συνεργασία με τη Χαλυβουργική

Η επιλογή του προέδρου της ΔΕΗ να συνεδριάσει το ΔΣ την Πέμπτη, με θέμα τη συνεργασία με την Χαλυβουργική, σε κεντρικό ξενοδοχείο, ήταν το πρώτο γεγονός που «ηλέκτρισε» την προσοχή της αγοράς. Το δεύτερο, ήταν η παραίτηση κι άλλου στελέχους της ΔΕΗ. Πάντως η επιλογή ουδέτερου εδάφους δεν πτοεί τη ΓΕΝΟΠ.

93

Η επιλογή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Τ.Αθανασόπουλουνα συνεδριάσει το ΔΣ της Επιχείρησης την Πέμπτη, με θέμα τη συνεργασία με τη Χαλυβουργική, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ήταν το πρώτο γεγονός που «ηλέκτρισε» την προσοχή της αγοράς.

Το μνημόνιο συνεργασίας με την Χαλυβουργική αφορά στην κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής 880 MW στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελευσίνα.

Το δεύτερο, ήταν η παραίτηση κι άλλου διοικητικού στελέχους της ΔΕΗ.

Αν και επισήμως η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι ο γενικός διευθυντής ανθρωπίνων πόρων & οργάνωσης παραιτείται προκειμένου να αναλάβει τη διεύθυνση του γραφείου της ΔΕΗ στις Βρυξέλλες, η αγορά δεν πείστηκε.

Έτσι, η φημολογία γύρω από τις εξελίξεις στη ΔΕΗ και τις σχέσεις του προέδρου με διευθυντές και εργαζόμενους είχε την Τετάρτη την τιμητική της.

Αρκετοί μιλούν για έντονο παρασκήνιο και τεταμένες σχέσεις του Τ.Αθανασόπουλου με τους διευθυντές των τμημάτων, αλλά και τους εργαζόμενους, γεγονός που εκτιμούν ότι θα υποχρεώσει την κυβέρνηση για ραγδαίες αλλαγές.

Συνεδρίαση μετ εμποδίων

Αλλωστε, την επιλογή του ΔΣ να συνεδριάζει εκτός των γραφείων της Επιχείρησης αποδίδουν σε φόβο για τις αντιδράσεις.

Πάντως, η επιλογή ουδέτερου μέρους δεν επηρέασετην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Οι συνδικαλιστές μαζί μεφορείς της τοπικής κοινωνίας του Θριασίου Πεδίου, απέκλεισαν, το πρωί της Πέμπτης,την είσοδο τουξενοδοχείου King George στην Πλατεία Συντάγματος, όπου συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Στο ξενοδοχείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία. Λίγο πριν τις 12:00 αποχώρησαν και ορισμένοι κατευθύνθηκαν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμέναμέλη του ΔΣτης ΔΕΗείχαν διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο,ενώ κάποια άλλα μπήκαν από την πίσω πόρτα.

Στο πλευρό των συνδικαλιστών ήταν ο νομάρχης κ. Αριστείδης Αρκουδάρης και αντιπροσωπεία δημάρχων της Δυτικής Αττικής, που κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο ΔΣ της ΔΕΗ.

«Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στο πόδι, αντιτιθέμενοι στη δημιουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ σε σύμπραξη με τη Χαλυβουργική, στο Θριάσιο Πεδίο, οι οποίες αποτελούν το τελικό χτύπημα όχι μόνο για το περιβάλλον της Δυτικής Αττικής, αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

«Οι πολίτες και οι φορείς της Δυτικής Αττικής, ενωμένοι και σε κλίμα απόλυτης σύμπνοιας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε δράση που θα υποβαθμίζει το περιβάλλον στην περιοχή μας, θα θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τη Δυτική Αττική ως το μόνιμο χώρο εναπόθεσης όλων των προβλημάτων του Λεκανοπεδίου.»

»Το όραμά μας για τη Δυτική Αττική, δεν έχει σχέση με τα σχέδιά τους. Γι’ αυτό και θα τα εμποδίσουμε!» προσθέτουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο