Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Διαδικτυακό άνοιγμα στους νέους και κριτική στο ΠΑΣΟΚ από τον Αλέξη Τσίπρα

Διαδικτυακό άνοιγμα στους νέους και κριτική στο ΠΑΣΟΚ από τον Αλέξη Τσίπρα

Ανοιγμα στους νέους και στους εκτός των γραμμών της Αριστεράς έκανε τη Δευτέρα ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις των bloggers. Παράλληλα, έριξε γέφυρα στο ΚΚΕ λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας». Η Αλ.Παπαρήγα απάντησε: «Εμείς δεν είμαστε πολιτικάντηδες».

28

Ανοιγμα στους νέους και στους εκτός των γραμμών της Αριστεράς έκανε τη Δευτέρα ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις των bloggers. Παράλληλα, έριξε γέφυρα στο ΚΚΕ λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

O κ. Τσίπρας ανέπτυξε τις απόψεις του με βάση 15 ερωτήσεις από τις 170 που είχαν προταθεί στο Διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ζωντανά απάντησε σε πέντε ερωτήσεις μέσω live streaming συνομιλίας με τους χρήστες του Ιnternet. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που υπήρξε για τη συνέντευξη στο Διαδίκτυο ήταν ότι κάποια στιγμή οι online χρήστες έφθασαν τους 600.

Σε γενικές γραμμές ήταν επιθετικός απέναντι στο ΠΑΣΟΚ για το οποίο είπε ότι πάσχει από «πολιτικό vertigo». Παράλληλα, χαρακτήρισε «υποκριτικές» τις αναφορές του Γ.Παπανδρέου για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΝ, προβάλλοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε καν απάντησε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή αντιπολιτευτική πλεύση σε επί μέρους ζητήματα, ενώ έκανε λόγο για «παπανδρεϊκό μοντέλο συμμετοχικής δημοκρατίας» το οποίο ενέταξε στη λογική «ο λαός ψηφίζει και ο αρχηγός αποφασίζει».

Για τον Περισσό ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΣΥΝ και ΚΚΕ είναι τεράστιες, καταλόγισε ευθύνες κυρίως στην ηγεσία του, αλλά τόνισε ότι «κάνουμε αυστηρή κριτική ακριβώς γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμο παρά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας». Παρατήρησε δε ότι η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος δέχεται κριτική ακόμη και από απλά μέλη που διαφωνούν με τις επιλογές της.

O υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ προανήγγειλε μεν οργανωτικές αλλαγές στην Κουμουνδούρου, τόνισε όμως ότι τα θεσμοθετημένα όργανα δεν μπορεί να αντικατασταθούν από μία διαδικασία. Έτσι, ενώ χαρακτήρισε «ενδιαφέρον πείραμα» την ανάδειξη αρχηγού με τη συμμετοχή της κοινωνίας, παρατήρησε πως ουσιαστικά οδηγεί σε ένα προεδροκεντρικό κόμμα αφού ο αρχηγός ανακοινώνει τις προσωπικές του αποφάσεις χωρίς προηγουμένως να τις καταθέσει στα όργανα.

Στην ίδια διαδικτυακή συνέντευξη τάχθηκε υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας. Υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας του να διερευνήσει τις δυνατότητες μεταφοράς φθηνού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα λέγοντας ότι «δεν ανακάλυψα την Αμερική ούτε θεώρησα ότι μπορώ να φέρω το πετρέλαιο με τις νταμιτζάνες».

Θετικός και ο Φ.Κουβέλης

Την εκτίμησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με το ΚΚΕ σε συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις, εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Σε ερώτηση αν συμφωνεί με τη δήλωση Τσίπρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη συνεργασία με το ΚΚΕ, ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Με το ΚΚΕ έχουμε διαφορές σε στρατηγικής σημασίας θέματα. Αυτό, όμως, δεν μας εμποδίζει να βρούμε κοινές πολιτικές δράσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα, για να αποκρούσουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.»

Το σχόλιο του ΚΚΕ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αρκέστηκε να πει: «Εμείς είμαστε ένα κόμμα που δεν περιπαίζουμε την υπόθεση της συνεργασίας. Δεν είμαστε πολιτικάντηδες.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο